TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Térségmegújítási és városrehabilitációs projekt indult | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14820531 alkalommal 10361574 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Térségmegújítási és városrehabilitációs projekt indult

Újpest Kapuja


Az UP Újpesti Rendezvénytérben tartották meg az „Újpest Kapuja” térségmegújítási és városrehabilitációs projekt nyitórendezvényét.



Címkék:
Újpest Kapuja
A leromlott településrészeken élő, alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten tárgyú felhívásra az Újpest Önkormányzata vezette konzorcium 2016-ban VEKOP-6.2.1-15-2016-00001 azonosító számon nyújtott be pályázatot. 2018 júniusában Magyarország Kormánya az Európai Unió társfinanszírozásával 2 milliárd forint támogatásban részesítette az „Újpest kapuja térségmegújítási és városrehabilitációs projektet.”


 

Mint azt a nyitórendezvényen dr. Molnár Szabolcs alpolgármester elmondta, a pályázat feltétele az volt, hogy a pályázó akcióterületén legyen krízistömb vagy szegregátum. Újpesten ilyen a Berda József utca – Temesvári utca – Bocskai utca által határolt terület volt, amely nagyon régi, rossz állapotú önkormányzati, illetve magántulajdonú lakásokból állt. Az itt lakók elhelyezése minden esetben egyedi megállapodásokkal történik. A projekt eredményeként az eddig ott élők mindenképpen jobb lakhatási körülmények közé kerülnek, a terület pedig megszépül, mindenki által használható, a szabadidő sokszínű eltöltésére alkalmas, modern közösségi térré válik.

- A projekt előkészítő szakasza 2018 szeptemberében kezdődött, most a fizikai megvalósítás indult el – mondta a rendezvényen Medve Regina Timea projektvezető. – 48 hónapos a projekt kivitelezési ideje, és ehhez az Európai-uniós pályázat maximális összegét, kétmilliárd forintot sikerült elnyernünk.

Újpest Önkormányzata az Integrált Településfejlesztési Stratégiájában négy priorizált akcióterületet jelölt ki, közülük elsőként Újpest-Városkapu rehabilitációját. A képviselő-testület úgy döntött, hogy szorosan illeszkedve a kijelölt irányhoz, elindítja ezen a területen a városrehabilitációs tevékenységet, és a VEKOP-6.2.1-15 projekt keretében a városnegyeden belül kijelölt akcióterületen valósít meg fizikai és ezzel összefüggésben társadalmi célú rehabilitációt.

Az „Újpest Kapuja” térségmegújítási és városrehabilitációs projekt átfogó célja a térségben élő lakosság életkörülményeinek javítása integrált szociális jellegű rehabilitációval összekapcsolva. Az infrastrukturális beavatkozások (park, játszótér és zöldfelületek kialakítása, járdafelújítás, önkormányzati lakások felújítása stb.) mellett a projekt hatékonyságát növelő prevenciós és közösségépítő programok kerülnek megvalósításra, amelyben konzorciumi partnerként részt vesznek önkormányzati, egyházi és civil szervezetek, így Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye, az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft., az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, az Újpesti Szent József Templom és Plébánia, a Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány és az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület.

A projekt 2022 szeptemberében fejeződik majd be, de Újpest Önkormányzata még egy 5 éves fenntartási periódust is vállalt, amiben nyomon követi az eredményeket.







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page