TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Várják a bérlők jelentkezését az új piacra

Várják a bérlők jelentkezését az új piacra

Meghirdették a leendő bérlők jelentkezését a jövő szeptemberben nyíló új újpesti piac árusító helyeire. A bérleti feltételeket a jelentkezők függvényében határozzák majd meg.

Várják a bérlők jelentkezését az új piacra kép

Az újpesti piac építése 2015 novemberében kezdődött, a beruházás 5 milliárd forintból valósul meg, finanszírozója Újpest Önkormányzata.

A hatszintes létesítmény a tervek szerint vegyes komplexum lesz. A vásárcsarnok és piac felett egy kulturális központot alakítanak ki, amely a kerület közösségi tereként is működik majd, legalsó szintjén egy mélygarázs is épül.

Az épülő Újpesti Piac és Vásárcsarnok várhatóan 2017 őszén nyitja meg kapuit. A most meghirdetett jelentkezés célja a megfelelő termék- és üzletstruktúra végleges kialakításának előkészítése.

A jelentkezéseket folyamatosan várják: http://vasarcsarnok.ujpest.hu/

Az épületegyüttes kialakításánál fontos szempont volt a környezetvédelem és az energiatakarékosság; így például fűtéséhez olyan rendszert építenek ki, amely szennyvízhőt hasznosít. A több mint 20 ezer négyzetméteren épülő piac a Szent István tér korszerűsítésének a része, amely 10 évvel ezelőtt kezdődött és várhatóan még 4-5 évig tart.

Az épületet a Firka Építész Stúdió Kft. tervezte, a mélyépítési, út- és közműépítési munkák kivitelezője a Hídépítő & Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft., a szerkezet-, magas- és belsőépítési munkálatokat a Kalotherm Építőipari Zrt. végzi.