TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Teljes átalakulásban

Teljes átalakulásban

Az elmúlt harminc év legnagyobb beruházása zajlik városunkban. Épül az új Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont, és teljesen átalakul a Szent István tér is. Az építkezés várhatóan ez év őszéig tart majd.

Teljes átalakulásban  kép

Az épület betonozási munkálatai – az időjárás függvényében – még a télen befejeződnek. Folyamatosak a belső falazási munkálatok és megkezdődtek a gépészeti és elektromos szerelések is. A vasbetonépítés lezárását követően megkezdődik a homlokzat felállványozása és az igen látványos üvegfalépítés, és a homlokzati burkolat kialakítás is. Tavasszal elhelyezik az épületben a felvonókat és a mozgólépcsőket, valamint felgyorsulnak a belső szakipari munkák (pl. burkolások) is. Az üzletek belső kialakítása a leendő bérlőkkel együttműködve 2017 nyarán-őszén készül el. Az épület jelenlegi készültségi szintje meghaladja a 40-45 százalékot.

Az új épületkomplexum két funkciójának különbözősége miatt a kulturális központot egy „hídon” keresztül közelíthetjük majd meg, így a kulturális eseményekre érkezőknek nem kell a piacon keresztülvágniuk. A rendezvényközpont felett tetőkert is épül.

A teljes épület nettó szintterülete megközelíti majd a tizennyolcezer négyzetmétert. A létesítmény maximális befogadható létszáma több mint négyezer fő. A teljes épület akadálymentesített, korszerű, energiatakarékos szellőző- és fűtő-hűtőrendszerrel lesz felszerelve. Az épületet egyedülálló módon szennyvíz hasznosításából nyert hővel teszik energiatakarékossá. A nagy üvegfelületeken pedig automatikus működtetésű árnyékolók lesznek. 

Ilyen lesz a Szent István tér
A „régi” (az építkezés teljes hossza alatt üzemelő) piac helyén park, terasz, pavilon és szabadtéri pódium kap helyet. A felszabaduló területre egy új burkolatú és világítású multifunkcionális teret alakítanak ki.

Várják a bérlők jelentkezését
Már lehet jelentkezni az új piac árusító helyeire. A bérleti feltételeket az előzetes jelentkezés alapján, a bérlők üzletprofiljából fakadó adottságok figyelembevételével határozzák meg. A most meghirdetett jelentkezés célja a megfelelő termék- és üzletstruktúra végleges kialakításának előkészítése. A jelentkezéseket folyamatosan várják: http://vasarcsarnok.ujpest.hu/

Az új piacon is minden beszerezhető majd
A buszkihasználtsági felmérés eredménye, illetve a változó lakossági szokások miatt január elsejével a Tesco megszüntette a Váci út Gyöngyösi utca felé közlekedő ingyenes buszjáratát. Még szerencse, hogy az újpestieknek ki se kell tenni a lábukat „otthonról”, régi és új piacunkon is mindent kedvező áron szerezhetünk be. Ráadásul sikerült megoldani, hogy az építkezések teljes ideje alatt is a megszokott mindennapos nyitvatartással üzemeljen régi piac, az Újpesti Párbeszédben felmért lakossági elvárásoknak megfelelően.

DV.