TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Gyorsan formálódik az új piac

Gyorsan formálódik az új piac

A Szent István téren és környéken sétálva már bepillanthatunk az új piac földszintjére és galériaszintjére is, kicsit feljebb pedig már láthatjuk a leendő színházterem és a rendezvényközpont tömbjét is. Szépen, a tervek szerint haladnak a munkálatok.

Gyorsan formálódik az új piac kép

A közműkiváltási, mélyépítési és alapozási munkák végeztével, múlt év júliusában megkezdődött a pincefalak, födémek kivitelezése, illetve a térszint feletti szerkezetépítés. Mostanra a teljes vasbetonszerkezet elkészült – mondja Péhl Gábor projektmenedzser. – A kerítés takarásában, a Templom utca folytatásában megépült a kétszintes mélygarázs rámpájának vasbetonszerkezete, jelenleg a munkások az esővíz elleni szigetelésen dolgoznak. A homlokzati állványokról szerelik a függönyfalak és a burkolatok tartószerkezeteit, a színházterem fölött pedig épül a tető acélszerkezete. 

Bár az utcáról kevésbé látszik, de folyamatos munka zajlik az épület belsejében és a tetőkön is. Épülnek a piaci üzletek falai, és a házat egyre jobban behálózzák a gépészeti vezetékek. A második emeleti tetőteraszon készül az esővíz elleni szigetelés, és hamarosan helyükre kerülnek a bevilágító műanyag kupolák is. Már szerelik az épület felvonóit, mozgólépcsőit és lassan elkészül a hőközpont is. Április végén sor kerülhet a kivitelezés jelentős részének végét jelképező Bokréta ünnepségre. 

A kivitelezéssel párhuzamosan megkezdődött az új piac és vásárcsarnok üzleteinek bérlői pályáztatása, az első forduló eredményei április végére várhatók. 
DV.