TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Már most népszerű az új piac

Már most népszerű az új piac

A Városháza, a templomok, az áruválasztékáról „messze földön” híres piac teszik különlegessé a Szent István teret. A piac már 1883 óta kultikus helynek számít városunk szívében. Az újpestiek ragaszkodását mi sem jelzi jobban, mint hogy az új épületet is a téren tudják csak elképzelni.

Már most népszerű az új piac kép

Az új Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építkezési munkálatai 2015 novemberében kezdődtek. Az Újpesti Párbeszédnek köszönhetően a tervezés és a kivitelezés is teljes mértékben az újpestiek igényeit figyelembe véve valósul meg.

Újpest Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az újpestiek véleményére, ezért 2011-ben útjára indította az Újpesti Párbeszédet. A kezdeményezés lényege, hogy időről időre egy kérdőív formájában kérik ki az újpestiek véleményét a városunkat érintő fontos témákban. Az új épületkomplexum megépítése előtt, 2014-ben a piacra vonatozó igényeket mérték fel, és azokat összegezve és figyelembe véve kezdődtek meg a munkálatok. Az újpestiek kiemelt kérése volt, hogy az építkezés ideje alatt a régi piac zavartalanul működjön tovább. Ezt az igényt Újpest Önkormányzata maradéktalanul megvalósította. A piac azóta is a megszokott rendben, a megszokott helyen várja a vásárlókat és fogja is, mindaddig, amíg az új épület el nem készül.


Új mérföldkőhöz érkeztünk

Az április 27-i bokrétaünnep után most egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Május végén lezárult az új piac és vásárcsarnok bérlőinek elsőkörös pályáztatása. A helyiségek 40 százaléka már el is kelt. A második kör június végéig tart.

– Első körben természetesen a már most is a piacon lévő árusoknak hirdettünk meg helyeket, csak ők pályázhattak – mondja Péhl Gábor projektmenedzser. – Jusson is, maradjon is alapon körülbelül a helyiségek felét hirdettük meg, amiből több mint húsz el is kelt. (Összesen ötvenkilenc helyiség van.) Elsőként az alap piaci szolgáltatásokra helyeztük a hangsúlyt. Zöldség, gyümölcs, péksütemény, hús- és hentesáru. A második, jelenleg is zajló pályáztatási kör már nyílt, de még mindig az alapszolgáltatásokra szól, és június végéig tart. A harmadik körben már nemcsak az alap piaci szolgáltatásokra írunk ki pályázatot. Gondolok itt lottózóra, kávézóra, cukrászdára, könyv- és újságárusra, delikátesz üzletre vagy akár borkereskedésre is. Ezzel párhuzamosan zajlik majd az úgynevezett árudaszigetek és a második körben még el nem kelt alapfunkcióknak megfelelő helyiségek pályáztatása. Végül, de nem utolsó sorban pedig azok szerződhetnek, akik hosszú távra szeretnének asztalt bérelni az új vásárcsarnokban – mondta a projektmenedzser.


Kedvező megállapodás

Jó hír, hogy az új piacon is a Lipóti Pékség biztosítja majd a friss, helyben sütött pékárut. A pékség 2009-ben költözött az újpesti piacra, és a jövőben is várja majd vásárlóikat.

– A vásárlók kitüntetett bizalmát szeretnénk továbbra is élvezni – mondta Tóth Péter, a Lipóti Pékséget üzemeltető PEMIBO Kft. ügyvezető-igazgatója. – Magyar vállalkozóként fontosnak tartom, hogy ha a városvezetés ilyen nagyszabású beruházást valósít meg, akkor részt vegyünk benne és éljünk a lehetőséggel.

Tóth Péter június 13-án egy újabb hosszú távú stratégiai szerződést írt alá az Újpesti Vagyonkezelő Zrt.-vel.

D V.