TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Újpesti összefogás a gyermekekért

Újpesti összefogás a gyermekekért

2017 is mozgalmas év volt az Újpesti Cseriti életében. Az önkormányzat jótékonysági szervezetének segítségével sikerült egy kicsit könnyebbé tennünk számos gyermek és családja életét.

Újpesti összefogás a gyermekekért  kép

Tavaly tavasszal az Optima Forma Kft. 30 gyereket hívott el a Fővárosi Állatkertbe, nyáron pedig, mint minden évben, 500 gyerek fagyizhatott ingyen az Andretti Fagyizó és Pizzéria jóvoltából.

A Cseriti kupakgyűjtési akciójának támogatottja az elmúlt évben a hatéves Bendegúz volt, aki autistaként rendszeres fejlesztést igényel. A speciális foglalkozásokra és a szükséges segédeszközökre a kisfiút egyedül nevelő édesanya nehezen tudja előteremteni a pénzt, ezért nagy segítség számukra a kupak leadásából befolyó 500.000 forint.

Már hagyomány, hogy a Cseriti kitelepül a Karácsonyi Vásárra, ezzel is felhívva a figyelmet a jótékonyság fontosságára. Az Adományozó Házban többek közt a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium diákjai, valamint az UTE Jégkorong Szakosztályának sportolói is segítették önkéntesként a szervezet munkáját. Az adományozók ismert emberek kedvenc karácsonyi receptjeit is hazavihették, sőt egy óriási adventi kalendárium is várta az adakozni vágyókat, amelyben újpesti cégek, valamint énekesek, zenekarok felajánlásaiból összeállított ajándékok lapultak.

A sport és a jótékonyság összefonódásából szívmelengető kezdeményezések születnek, ezek eredményeképp a decemberben hagyományosan megrendezett jótékonysági mikulás futás bevételét Bendegúznak ajánlotta a két szervező egyesület, a Közös Sport Egyesület és a Káposztási Családok Egyesülete. Karácsony előtt több száz plüssfigurát gyűjtött a Cseriti számára az UTE Jégkorong Szakosztálya és az UTE Volley Ultras is.

December 18-án, a Polgár Centrumban százhúsz gyermek karácsonyi kívánsága teljesülhetett a támogatók adományainak köszönhetően. Autó, társasjáték, könyv, plüssjáték és hasonló jóságok várták leendő gazdáikat a fa alatt, a Szentestét megelőzően pedig a Központ Bisztró és a Calevera Étterem is vendégül látott 20-20 gyereket.

Újpest Önkormányzatának jótékonysági szervezete szívből köszöni a segítséget, és továbbra is köszönettel fogad banki átutalással történő (számlaszám: 12010422–00208592–04500005) pénzadományokat, amellyel az Újpesti Cseriti a rászoruló gyermekek felkarolását szolgáló szabadidős és kulturális programokat segítheti! 

A gyermekek nevében hálásan köszönjük a támogatást minden kedves Adományozónknak!

Támogatóink: OTP Bank Babér utcai fiókja, Optima Forma Kft., IV. Kerületi Rendrőkapitányság, UTE Volley Ultras, Kormorán együttes, Ti&Mi Szépségstúdió, Központ Bisztró, Calavera Mexikói Étterem, Ujvári Zoltán Szilveszter ZOLA, Újpesti Vagyonkezelő Zrt., Újpesti Városgondnokság, Újpesti Kulturális Központ, Tarzan Park, Halassy Olivér Városi Uszoda, Újpesti Piac és kereskedői, Intim Torna Illegál zenekar, Janicsák Veca énekesnő, Fésűs Nelly színésznő, Ancsin János jégkorongozó, Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó, Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó, Lucz Dóra Európa-bajnok kajakozó, Németh Zsanett U23-as Európa bajnok birkózó, Péni István ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő, KFT zenekar, Vastag Csaba énekes, Köllő Babett színésznő, Szabados Ágnes műsorvezető, Margaret Island zenekar, UPSTYLE, Újpest Márkabolt, Tallér Edina írónő, Black Time New Pest Tánciskola, Madi Kft., G Kisnyomda Bt., Nádor Rendszerház Kft., Diagnosticum Zrt., Inter Tan-Ker Zrt., UTE, Creals.com Kft., Stohl Luca, VP MED Egészségcentrum, Káposztási Családok Egyesülete, Közös Sport Egyesület, Andretti Fagyizó és Pizzéria