TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Megnyitott a Piac Placc!

Megnyitott a Piac Placc!

Végre ismét nyüzsgés van a Duna sétányon! Február 3-án megnyitott az újpestiek egyik legkedveltebb vására, a Piac Placc. Hétvégi adok-veszek mindenkinek.

Megnyitott a Piac Placc! kép

– A hideg miatt még kevesebb árus és látogató van, de így sem lehet okunk panaszra – mondja Práger Ferenc, az újpesti Piac- és Vásárcsarnok vezetője. – Rengetegen jelentkeztek már az asztalokra, körülbelül májusig be is teltek a helyek. Nem csak az otthon megunt vagy feleslegessé vált holmijukat árusítók körében népszerű a bolhapiac, mindenki nagyon szereti. Sokaknak ez egy külön szombat vagy vasárnap délelőtti program.

Ha az időjárás engedi, akkor november 30-ig minden hétvégén, szombaton és vasárnap is szemezgethetünk a régi könyvek, ékszerek, filléres ruhák, antik tárgyak és retró játékok forgatagában.

Már ötéves a placc
Az első Piac Placc 2013 márciusában nyitott, és már első perctől kezdve nagy volt az érdeklődés. Az újpestiek állandó bolhapiacra való igénye az Újpesti Párbeszéden keresztül jutott el az önkormányzathoz, akik a piac vezetésével karöltve létrehozták városunk saját kirakodóvásárát.


Külföldön óriási hagyománya van a különféle tematikus bolhapiacoknak. Az őshon persze Párizs. Mi más. A 17. század végén alakult az első bolhapiac a franciák fővárosában, s már maga a név is a piac köznyelvi elnevezéséből, a „bolhás piac”-ból ered.

Regisztráció
Minden héten kedden 9-től 12 óráig, csütörtökönként pedig 12-től 15 óráig lehet regisztrálni személyesen a piacfelügyelőségen, vagy interneten keresztül az ujpest.hu/piacplacc weboldalon.

Az új piac megnyitását követően is zavartalanul, a szokott rendben működik majd a Piac Placc.