TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Rangos díjra esélyes az Újpesti Vásárcsarnok és Rendezvényközpont

Rangos díjra esélyes az Újpesti Vásárcsarnok és Rendezvényközpont

Média Építészeti Díjra jelölték az Újpesti Vásárcsarnok és Rendezvényközpontot. 76 épület közül került be a legjobb ötbe.

Rangos díjra esélyes az Újpesti Vásárcsarnok és Rendezvényközpont kép

14. alkalommal rendezi meg a Média Építészeti Díját (MÉD) az Építészfórum, Magyarország vezető online szakmai napilapja. A díjra esélyes épületek és tervek listáját nemzetközi szaktekintélyekből álló előzsűri állította össze több mint 140 jelentkező közül. A döntőbe került tervezők a Média Építészeti Díjának november 8-i nyilvános gálaeseményén a médiazsűri, illetve az átadón megjelenő közönség előtt egy rövid prezentációban mutatják be az általuk tervezett projektet.

„A magyar építészek tiszteletben tartják a hagyományokat, de értik a modern élet igényeit is.” Így értékelte az előzsűri az elmúlt év hazai építészeti tendenciáit a szelekció során megtekintett 76 épület és 69 terv alapján.

A legjobb öt épület közé a Bun Zoltán és Bikki István (Firka Építész Stúdió) által tervezett Újpesti Vásárcsarnok és Rendezvényközpont is bekerült, mert tökéletesen megfelel a nemzetközi előzsűri által támasztott kritériumoknak, azaz illeszkedik, beleolvad épített vagy természetes környezetébe, ugyanakkor jellemző rá az aprólékos tervezés, a formai innováció és a környezettudatosság.