1. A margarint kicsit mikróban megpuhítjuk, majd habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tejfölt, a tojásokat és a tojássárgákat. Ezzel tovább keverjük.
3. A mézet a szódabikarbónával felforraljuk (figyelj rá, hogy ne nagyon kis lábosba tedd, mert nagyon fel fog habosodni!) és még forrón az előző keverékhez öntjük és simára keverjük.
4. Végül a lisztet és a mézeskalács fűszerkeveréket adjuk hozzá és kézzel összegyúrjuk.
5. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Nagyon jó tésztája lesz, kevés liszt kell csak alá a deszkára, de nem ragad, könnyű vele dolgozni!
6. A hűtőből kivéve kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk. Karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.
7. A sütőt 180ºC-ra melegítjük. A kiszaggatott mézeskalácstésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz, mert meg fognak dagadni a mézeskalácsok.
8. Az egész tojást felhabosítjuk, és a sütik tetejét megkenjük vele.
9. Kb. 10 percig sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne süssük nagyon barnára, csak épphogy egy kicsi színe legyen, mert ha nagyon megsütjük, akkor nem marad puha.