TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Ezek a járatok módosulnak este nyolc után

Ezek a járatok módosulnak este nyolc után

Mintegy ötven járatot ritkítanak, vagy nem indítanak el a kijárási tilalom idősávjában.

Ezek a járatok módosulnak este nyolc után kép

A mintegy ötven járatot érintő változásokat a cég azzal indokolja, hogy az este nyolc utáni kijárási tilalom idején általában tíznél kevesebben utaznak még a legforgalmasabb vonalakon közlekedő járműveken is, de üresen közlekedő autóbuszokba sem nehéz belefutni Budapest külsőbb területein.

A BKK közlése szerint február 6-tól mintegy ötven fővárosi vonalon a jellemző járatkihasználtsághoz igazodva módosul a metrók, villamosok, buszok és trolibuszok esti, 20 óra utáni menetrendje:

A közlemény szerint a menetrend módosításakor alapelv volt, hogy érdemben ne növekedjen az utazási idő az este 20 óra után közlekedők számára, és a megszokottól eltérő utazási irányt se kelljen keresniük. Törekedtek arra is, hogy a csatlakozó járatok a metróvonalak esti menetrendjéhez igazodjanak.  Hangsúlyozzák: a nappali járatok jelenleg biztosított utolsó indulásai változatlanul megmaradnak a kijárási tilalom miatt módosuló menetrend idején is.

A fővárosi járatok február 6-ától érvényes menetrendje megismerhető a BKK honlapján. Utazástervezéshez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely február 6-a után is mindig az optimális útvonalat tervezi meg úti célja eléréséhez.