TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Megvan a megálló új neve

Megvan a megálló új neve

Mint ismeretes, Wintermantel Zsolt polgármester kezdeményezésére néhány hete szavazás indult: mi legyen a Szent István téri BKV megálló új neve.

Megvan a megálló új neve kép

Csaknem háromezer szavazat érkezett az ujpest.hu-n és szórólapokon feltett kérdésre. A válaszadó három lehetőség közül választhattak, amelyek közül a "Szent István tér - Újpesti piac" kapta a legtöbb voksot, a szavazatok csaknem kétharmadát.

A névváltoztatásra azért volt szükség, mert az önkormányzat igyekszik mindenben, ilyen apróságnak tűnő lépésekkel is támogatni az újpesti vállalkozásokat - magyarázta Wintermantel Zsolt polgármester. - Azzal, hogy a piac hivatalosan is szerepel majd a megálló nevében, nevesítve is bekerül a BKV menetrendbe, az internetes keresők is hamarabb megtalálják, és könnyebben rögzül nemcsak az újpesti, de általában a fővárosi és környékbeli polgárok tudatában is. Kis segítség, de az eredménye mégis jelentős lehet a kereskedők, kofák, vállalkozók számára - tette hozzá a polgármester. A szent István tér elnevezés természetesen továbbra is megmarad.