TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Megálló hirdeti a piacot

Megálló hirdeti a piacot

Július 1-jétől hivatalosan is a „Szent István tér - Újpesti piac” nevet viseli a Szent István téri BKV megálló. A változtatást alig néhány hét alatt sikerült megvalósítani

Megálló hirdeti a piacot kép

Mint ismeretes az önkormányzat korábban nem hivatalos népszavazáson kérdezte meg az újpestiek véleményét, mi legyen az új megálló neve, egyáltalán szükség van-e átnevezésre.

Az ötlet egyébként Wintermantel Zsolt polgármestertől származik, akinek az volt a célja a névcserével, hogy a kerület ezzel is segítse a piacon dolgozó vállakozók, kofák, kereskedők munkáját. Ha ugyanis a BKV megálló nevébe bekerül az Újpesti Piac is, akkor valamennyi térképen, menetrenden, járművön is szerepel. A vásárlók így könnyebben megtalálják, ami nyilván segíti az üzletek forgalmát.

„Valamennyien büszkék vagyunk arra, hogy Újpesten a szó hagyományos értelmében vett piac működik, a maga jellegzetes atmoszférájával, hagyománytiszteletével, szokásaival színeivel, ízeivel, illataival” – mondta a polgármester, aki hozzátette: - Védenünk és óvnunk kell a polgári milliö utolsó szigeteinek egyikét, és mindent megtenni azért, hogy ne válthassa fel soha valamilyen több emeletes bevásárlóközpont-monstrum.

A feltett kérdésre egyébként a legtöbben azt válaszolták, hogy a megálló új neve Szent István tér - Újpesti piac legyen.  Wintermantel Zsolt ennek megfelelően kezdeményezte a névváltoztatást a BKK-nál, akik valóban példátlan gyorsasággal reagáltak. Ennek eredményeként ma már az új névvel találkozhat mindenki aki villamossal, vagy busszal utazik.