TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Halad az SZTK felújítása

Halad az SZTK felújítása

Betegbarát környezet, vandálbiztos mosdók

Jó néhány munkafázissal végeztek a szakemberek a hatalmas épületben, így több szinten megújultak a mellékhelyiségek, beépítették a vandálbiztos vizesblokkokat, új csempék kerültek a falra, a lépcsőket csúszásgátlós műanyag borítja.

Halad az SZTK felújítása kép

Ahogy belépünk az épület főbejáratán, láthatjuk, hogy elkészült az új fogadópult, ami meggyorsítja majd az ügyintézést. A belső térben kialakították a beépített asztalokat, a vezetékek, kábelek is a helyükre kerültek. A következő lépés a számítógépes rendszer kiépítése, beüzemelése lesz. Mint Bóbisné Korda Júliától, a recepciós csoport vezetőjétől megtudtuk: egyszerűsödik, gyorsul a betegfelvétel, és a laborvizsgálatok eredményeit is itt vehetik át a betérők. A lépcsők felülete csúszásgátló műanyag burkolatot kapott. Újjávarázsolták a vécéket; új csempék kerültek a falra, vandálbiztos eszközöket építettek mindenhova. A víztartályokat a falba süllyesztették, és hiába is próbálkoznának a tolvajok: a tekerős csaptelepeket nyomógombosak váltották. Az elmúlt év őszétől Újpest Önkormányzata az SZTK gazdája, azóta egymást követik a felújítási munkálatok.

A betegek is nyomon követik

Kíváncsiak voltunk, miként vélekednek az újpestiek a felújításról. A szakrendelőbe betérő betegeket kérdeztük a beruházásról.

Aranyosi Lóránt: – Mint láthatta, elég nagy lendülettel fordultam rá az emeleti folyosóra, és még csak meg sem csúsztam, ami azt jelenti, hogy hasznos volt a csúszásgátlós burkolat kialakítása. Noha nem túl gyakran fordulok meg itt, örülök a felújításnak. Bizony ráfért már egy alapos renoválás az épületre.

Tardi-Csatári Renáta: – Sajnos olykor el kell jönnöm a szakrendelőbe, úgyhogy nyomon követem a változásokat. Amikor a lifthez értem, akkor tudatosult bennem, mennyi minden megújult már. Jó lenne, ha nem csökkenne a lendület. Remélem, az új fogadópult, az átszervezés abban is segít, hogy mindig felveszik a telefont a hölgyek, és gyorsul a kapcsolatfelvétel. Egy szó, mint száz: pozitív változásokat várok a beruházástól, az átalakítástól.

Deák Zsolt: – Ha valaki, hát én aztán látom a felújítás minden mozzanatát, mert minden munkanap be kell jönnöm kezelésre. Igaz, munkásokkal nemigen találkozom, mégis haladnak, meglehet, éjszaka dolgoznak. A vécék állapota kritikán aluli volt: na, ennek vége, látom, hogy vandálbiztos berendezéseket építettek be a régiek helyére.

– Ádám Tamás