TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Piaci helyzet az újpestiek szemével

Piaci helyzet az újpestiek szemével

Az Önkormányzat kezdeményezésére indított Újpesti Párbeszéd visszaküldött kérdőíveiben a kerületi kívánságlistán kiemelt helyen szerepel a piac használati feltételeinek javítása. Megkérdeztük a vásárlókat, milyen változtatásokat szeretnének.

Piaci helyzet az újpestiek szemével kép

A fővárosi viszonylatban az Újpesti Piac az áruk frissességében és a kiszolgálás minőségében az élen jár. A vásárlók az önkormányzat kérdőívében sok esetben tettek említést a piac meghosszabbított nyitva tartása mellett, ahogy igény mutatkozna az épület állagának további komfortosítására is. Lapunk utánajárt, miről álmodoznak a vásárlók, mitől lehetne még jobb a piac.

TÓTH ALBERT: – Nagyon zavar engem a piac működése szempontjából, hogy egyszerűen nem találok magamnak egy kukát, egy hamutartót, amibe bedobhatnám a csikket, szemetet. Amúgy a piaccal nincs bajom, jóllehet a hétfői zárva tartással nem értek egyet. Viszont elfogadom azt, hogy szombaton is dolgoznak az árusok, de mégis meg kellene értenie a tulajdonosoknak, hogy ez nem magyarázat arra, hogy hétfőnként piac nélkül éljük meg a napjainkat.

KÁRPÁTI JÁNOSNÉ: – Nézze, én nem panaszkodom, ide járok vagy húsz éve, hiszen a közelben, a Liszt utcában lakom. Elégedett vagyok a piaccal, habár azt el kell mondanom, hogy borzalmasan szemetes minden sarok. De hozzáteszem, hogy erről leginkább mi tehetünk.

FEKETE MÁTÉ: – Én a piac barátja és ellenfele is vagyok. Naponta megfordulok a helyszínen, úgyhogy elfogult vagyok. Azt látom, hogy a téli fűtést megoldották, de nyáron bizony rohad az áru, a nagy meleg miatt. Hát nem tudom, valamit lépni kellene, az biztos. Ha megoldják az árusok elhelyezését addig, esetleg épüljön egy új csarnok.

Á.T.