TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Jól halad az energetikai felújítás

Jól halad az energetikai felújítás

Egy hét, egy emelet

Hetek óta zajlik az Újpesti Szakorvosi Rendelő energetikai felújítása. Ennek keretében többek közt a homlokzati nyílászárók cseréjére, az épület falainak hőszigetelésére, és fűtéskorszerűsítésre is sor kerül. A valamivel több, mint félmilliárdos beruházás az Európai Unió támogatásával és önkormányzati önrésszel valósul meg.

Jól halad az energetikai felújítás kép

Tavaly októberben vette át a Fővárostól Újpest Önkormányzata a Szakorvosi Rendelőintézetet, aminek köszönhetően a 60 éves épület felújítása is megkezdődhetett. A közösségi terek megújítása után a rendelő energetikai korszerűsítése indult el. A munkálatokra a KEOP pályázat keretében közel 330 millió forintos támogatást nyert a város, melyet az önkormányzat további 200 millió forinttal egészített ki.

– A felújítás négy fő területre oszlik – mondta el Razsovich József, az ÉPÍT Zrt. vezérigazgatója. – Egyrészt a nyílászárók cseréjére, másrészt a homlokzat hőszigetelésére kerül sor. Emellett a fűtési rendszer korszerűsítése is zajlik, mely magába foglalja a kazánok modernizálását és a fűtőtestek cseréjét is. Ezen felül pedig új világítótestek váltják fel a régieket – fűzte hozzá.

A munkálatok ütemterve szerint hetente egy szint belső munkáit végzik el. Ennek megfelelően több emelet már elkészült: kicserélték az ablakokat, a világítótesteket és a fűtőtesteket is. Az energetikai korszerűsítéssel párhuzamosan, rövidesen orvosszakmai szempontú modernizálás is kezdetét veszi.

– A harmadik emeleti laboratórium leköltözik a földszintre, ennek köszönhetően sokkal kényelmesebben érik majd el a betegek. A Fóti úti tüdőszűrő állomás beköltözik az épületbe, a harmadik emeleti labor kiköltözésével megürülő szabad területekre. Így a teljes képalkotó diagnosztika, tehát az összes röntgen és a tüdőszűrő egy helyen áll majd rendelkezésre – tájékoztatott a vezérigazgató.

Több hasonló, korszerűbb és csoportosítottabb elrendezés valósul majd meg a SZTK épületében. A szakmai modernizálás előreláthatólag szeptemberben kezdődik el, és még az idén befejeződik.

(antosa)