TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Üdvözlik a fejlesztéseket

Üdvözlik a fejlesztéseket

Az újpestiek szerint már nagyon ráfért a renoválás a szakrendelőre

Néhány hete fejeződött be az Újpesti Szakorvosi Rendelő energetikai felújítása fűtési- és hűtési rendszerének korszerűsítése, amelyre az önkormányzat saját erőből és uniós forrásból biztosította az anyagiakat. A munkálatoknak azonban ezzel nincs vége, tovább folyik a rendelő szépítése és orvos-szakmai szempontok szerinti fejlesztése. Kíváncsiak voltunk arra, az újpestiek miként értékelik a több mint egy évvel ezelőtt megkezdődött változásokat.

Üdvözlik a fejlesztéseket kép

Először a nemrégiben új helyre költözetett vérvételi laborhoz látogattunk el, ahol új betegfelvételi pult és külön váró rész fogadja a vizsgálatra érkezőket. A várakozók örömmel osztották meg velünk a véleményüket. Elsőként egy nyugdíjas hölggyel, Klimits Tibornéval beszéltünk, aki immár 28 éve él Újpesten. A káposztásmegyeri hölgy elmondta, hogy hosszú idő óta jár a rendelőbe, de a felújítás óta először van itt. Véleménye szerint évekig elkeserítőek voltak az állapotok, így nagyon tetszik neki a megújult szakrendelő. Úgy véli már nagyon ráfért a renoválás az épületre!

Lippai Janka mindöszsze hét esztendeje él Újpesten. Neki is tetszenek az eddigi változások, nagyon örül a megújult rendelőnek. Látja, hogy még folynak a munkák és ő elsősorban a belső folyosók felújítását várja. Azt mondja, szép, fehér falakat szeretne! Ez a kívánsága máris teljesülőben van, hiszen a felső emeletekről lefelé már meg is kezdődtek a belső festési munkák, amelynek eredményét december közepén már láthatják az intézménybe látogatók.

Szabó Józseffel az egyik felsőbb emeleten találkoztunk. Bár csak néhány éve
költözött vidékről Újpestre, de már lokálpatriótaként üdvözli a fejlesztéseket. Azt
mondja, folyamatosan fedezi fel Újpestet. Szomorúan tapasztalta a rendelőintézet leromlott állapotát és most örömmel fi gyeli, ahogy szépül, újul az épület. Neki különösen a lépcsők csúszásmentesítése tetszik. Azt mondja, bár soha nem gondolta korábban,de most már tudja, hogy idősebbeknél mennyire fontos szempontok ezek. Szintén korosztálya véleményét tolmácsolja, amely szerint a korábbinál több padot szeretne látni a váró részeken. Szerinte a fűtéskorszerűsítés
nagyon fontos, legalább annyira, mint a festés, hiszen korábban télen túl hideg, nyáron viszont túl meleg volt az épületben.

G. R.