TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Rövid hétvége a hosszú ünnep előtt

Rövid hétvége a hosszú ünnep előtt

HétVÉGRE, Újpesten

Programajánlónkban ezúttal is azt térképeztük fel, merre induljunk december harmadik hétvégéjén, mit csináljunk, ha nem akarjuk elhagyni Újpestet? Advent harmadik hétvégéjét várva, ajánlatunkban karácsonyi készülődésre, vásári programokra, kiállítótermek felkeresésére, és a jótékonyságra helyezzük a hangsúlyt.

Rövid hétvége a hosszú ünnep előtt kép

December közepén, advent 3. hetében járunk. Gyors lépésekkel közeledünk karácsonyhoz. Ismét rövidebb hétvégénk lesz, a szombati munkanap csökkenti a pihenésre, készülődésre fordítható időt. Aki teheti, szabadsággal toldhatja meg a szabadidőt.  

Áll a vásár!
Hogy merre induljunk, nem is lehet kérdéses ezen a héten sem! Vegyük az irányt a Szent István térre, az Újpesti Karácsonyi Vásár programjaira!  A vásárvárosban felállított egyforma házikókban különféle portékák vásárolhatók az ünnepekre. Kapható minden, ami szem-szájnak ingere, különleges vásári ételekkel, falatokkal, forró italokkal tehetjük kellemessé az ünnepvárás idejét.
Szombaton folytatódnak a vásár kulturális programjai a Találkozzunk többször!  programsorozat részeként

Kézműves foglalkozástól a TNT-ig!
A teljes és részletes programokról tájékozódjon az ujpest.hu honlapon és az Újpesti Napló legújabb lapszámából!
Egy kis ízelítő: szombaton délelőtt városházi kézműves foglalkozás, a Szent István téren az újpesti Szép Ernő Színház zenés gyermekműsora szórakoztatja a publikumot. Délután a Szent István téri Nagyszínpadon a Magyar Honvédség Központi zenekara lép fel, majd adventi gyertyagyújtásra készül az újpesti katolikus egyház képviseletében a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébániatemplom közössége. Az ünnepi programot a Nagyszínpadon az ez alkalomból ismét összeálló és újra zenélő TNT koncertje követi.
A vasárnap délután ezúttal is a komolyzene kedvelőié, az Adorate Kórus előadására várják az érdeklődőket a Városháza Dísztermébe.
Az Újpesti Karácsonyi Vásár programjai térítésmentesen látogathatók.


Térjünk be a piacra!
Még két, egymást követő szombaton az Újpesti Piac-és Vásárcsarnok területén egy-egy kifőzde kínál, jutányos áron, ünnepi falatokat. Most szombaton a Ruzicska–Buzás étkezde a Nagycsarnok és a Virágcsarnok közti területen székelykáposztát árul, 780 forintos áron.


„Jótékony” program: Édes karácsony
Válogassunk, gyűjtsünk játékot!

Az önkormányzat jótékonysági szervezete, az Újpesti Cseriti most is játékgyűjtéssel készül- többek között- a karácsonyra. A használt, ám jó állapotú játékokat a karácsonyt megelőző         napokban ötszáz újpesti iskolás kapja, műsoros est keretében. A játékokat magánszemélyek, iskolai és óvodai közösségek az Ifjúsági Házban (IV., István út 17.) lévő gyűjtőhelyen helyezhetik el. 

Édes Karácsony az Adományozó Háznál
Jótékonyságra a Cseriti Adományozó Házában is sort keríthetünk. Szombaton 16 órakor például neves adományozókkal is találkozhatunk. Az Újpesti Cseriti ugyanis Édes karácsony elnevezéssel szombatonként újpesti hírességek sütötte édességgel vendégeli meg mindazokat, akik adományokkal segítik az Újpesti Cseriti hátrányos helyzetű gyermekeket támogató programját. Az Újpesti Cseriti tetszőleges összegű adományokat köszönettel fogad.

Sportolók után: művészvendégek
 A vásár első szombatján újpesti olimpikonok, sportolók érkeztek sütivel a vásárba. Őket ezen a hétvégén újpesti művészek követik, süteménnyel megrakott tálcákkal az Adományozó Házhoz érkezve. A közelgő ünnep is sok témával szolgál, az ízletes sütemények receptje is elkérhető, otthon ki is próbálható.
A hétvége alkalmas arra, hogy feltérképezzük az otthoni felesleges játékkészletet, összepakoljunk és akár elvigyük az Cseriti Adományozó Házába, vagy az Ifjúsági Házba.

Sport: Ragadozók és Gepárdok
Vasárnap első mérkőzését játssza az Újpesti Ragadozók amatőr jégkorong csapata az idei bajnokságban. Ezúttal a Gepárd senior együttesével lépnek pályára a Megyeri úton. A mérkőzés kezdési ideje: 21 óra, a belépés ingyenes.


További programok-gyermekes családoknak

Vasárnap 10.00 órától a Bem Néptáncegyüttes és az Ady Endre Művelődési Ház Gyermek táncházába várják a gyermekes családokat. Luca napi hangulatba csöppennek az érkezők. ( Tavasz u. 4.)

Komolyzene a karácsony jegyében
Vasárnap 15 órától a Hubay Jenő Ifjúsági Zenekar és az Újpest–Kertvárosi Szent István templom Laudate kórusa karácsonyi koncertre várja az érdeklődőket. Az ingyenesen látogatható koncert a templomban lesz. ( Rákóczi tér 4-6.)


Táncos lábúaknak: elmaradhatatlan randi
Vasárnap 17 órától a hagyományos Vasárnapi Randevút ajánljuk figyelmükbe, amely az Ady Endre Művelődési központ minden hétvégén jelentkező estje. A Szilver zenekar a nosztalgia jegyében szolgáltatja a talp alá valót.


Kiállítások, tárlatok

Színpompás akvarellek és kedves grafikák láthatók az Újpesti Kulturális Központ Lóverseny téri Közösségi Házban. Holka Edit kiállításának címe: Madár-melódiák. 

Laczkó –Száraz Júlia festmény kiállítása a Karinthy Frigyes Művelődési Házban tekinthető meg, december 20-ig.
Kovács Jocó zenész, festőművész „Ritmusok ecsettel és dobverővel” című kiállítása új tárlat és január 6-ig az Ifjúsági Házban, az Új Galériában látható.
E heti újdonság

Az Újpest Galériában két új tárlat várja a vizuális művészet kedvelőit. Wang Wei Ping  és Wang Guei Lan kínai festőművészek tárlatával egy időben az Újpesti Művészek Társasága hagyományos év végi, összegző kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, december 30-ig.
A kiállítások a hétvégén is látogathatók.


Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!