TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Piac-Placc a Duna sétányon

Piac-Placc a Duna sétányon

Március 23-án, szombaton indul az Újpesti Piac-Placc vásársorozata az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok szomszédságában, a Duna sétányon. A vásár afféle bolhapiacként működik majd, ahol az újpestiek otthon feleslegessé vált apróságaikat, használati tárgyaikat, ruhaneműiket árusíthatják.

Piac-Placc a Duna sétányon kép

Az Újpesti Párbeszéd kérdőíveire visszaérkezett korábbi válaszok között is találkozhattunk azzal az igénnyel, hogy a helyiek szeretnének egy igazi, hangulatos kis bolhapiacot. Így született meg az Újpesti Piac-Placc ötlete, amely a Szent István téri Piac- és Vásárcsarnok szomszédságában, a Duna sétányon nyílik meg, március 23-án.

A Piac-Placc negyven elárusítóhelyből áll, nyitva tartása pedig megegyezik a vásárcsarnokéval, azaz szombatonként reggel 6 és délután 14 óra között várja majd az újpestieket. A standokon minden otthon feleslegessé vált apróságot, használati tárgyat eladhatnak az erre vállalkozók, kivéve élelmiszert, vegyi árut, virágot vagy élő állatot. Az elárusítóstandot bérlők helypénzt, a helyiek 900 forintot, a nem újpestiek pedig 1500 forintot fizetnek – tudtuk meg Práger Ferenc piacvezetőtől.

Árusoknak előzetesen jelentkezni és információkhoz jutni munkanapokon a Piacfelügyelet irodájában lehet, a piac nyitvatartási idejében 6–17 óra között.

G.R.