TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Megújul a piac a Szent István téren

Megújul a piac a Szent István téren

Elfogadta a képviselő-testület a Szent István tér, azon belül is a piac megújítására vonatkozó tervet. E szerint a piac a helyén marad, megújul, és a katolikus kultúrház helyén két év múlva új, korszerű csarnokkal bővül.

Megújul a piac a Szent István téren kép

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester a terveket ismertetve kifejtette: nagyon sok szempontot kellett figyelembe venni a tervek kidolgozása során. Első helyen az újpestiek, az újpesti vásárlók igényeit, elvárásait vették figyelembe – a tavalyi és az idei Újpesti Párbeszéd alapján.

Végül sikerült a bonyolult puzzle-t összerakni, és olyan megoldást találni, amelyben minden fontos igény és szempont érvényesül.

– A piac megújulása az emberek igénye is, de az is indokolta, hogy mai állapotában nem felel meg a kor követelményeinek, sőt, lassan az előírásoknak sem. A megújítás szükségszerű, ha el akarjuk kerülni, hogy a hatóságok egyszer csak lakatot tegyenek rá – magyarázta az alpolgármester.
Alapvető elvárása volt az újpestieknek, hogy a megújuló piac a mostani helyén, a Szent István téren maradjon, és az pedig mindenkinek érdeke, hogy a megújulás ideje alatt is működjön az egész piac. Az átmeneti átköltöztetést vagy a szakaszos, részleges bezárást mindenképpen el akarta kerülni a városvezetés.

– A jelenlegi nagycsarnok épülete nem modernizálható, ezért új, korszerű és tágas csarnokot építenek a katolikus kultúrház helyén – mondta. dr. Molnár Szabolcs. – Ez az új épület két év múlva már állhat. Ennek a többszintes csarnoknak a megnyitása után a régi csarnok többféle funkciót lát majd el, s ennek megfelelően alakítják át fedett, oldalt nyitott épületté.

Az alpolgármester azt is elárulta, hogy az új épületben a harmadik emelettől felfelé kulturális központ is működik majd. Ez növelni fogja Újpest főterének rangját, vonzerejét.

A megújuló piac nemcsak tágasabb, modernebb, tisztább lesz, mint a mostani. Nagyobb lesz az áruválaszték, kényelmesebb a vásárlás. A rakodás, raktározás teljesen elkülönülten és higiénikusan történik majd, nem fogja zavarni a vásárlókat, nem okoz káoszt, rendetlenséget. Megszűnik a mai áldatlan parkolási helyzet. Összességében – az ideiglenes parkolókat beleértve, de a rakodási területeket nem számítva – több mint ötvennel nő a parkolóhelyek száma.

– Biztosra veszem, hogy az újpestiek igényei szerint megújított piac egyúttal Újpest egyik újabb büszkesége lesz – zárta szavait dr. Molnár Szabolcs.

MOA