TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Ludaskása tízóraira

Ludaskása tízóraira

A Márton-napot megelőző szombaton, november 9-én hagyományosan ételkóstolóval várja tíz órától az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok Felügyelősége a vásárlókat. Ezúttal – közkívánatra – ludaskása készül a kondérban. Két gyönyörűséges és türelmes liba pedig állatsimogatóra érkezik.

Ludaskása tízóraira kép

– Hacsak eső nem húzza keresztül terveinket, a nagycsarnok és a virágcsarnok között terítünk tíz óra tájban. Ludaskásával kedveskedünk a vásárlóknak – mondja Balogh Angéla, a rendezvény szervezője. – Egy évvel ezelőtti Márton-napi rendezvényünkön ízlett a forró ludaskása a vásárlóknak, úgy döntöttünk, idén libaétekként ez lesz a menü. Nyolc kilogramm zúzához és azonos mennyiségű szívhez, valamint öt kilogrammnyi pecsenyelibamájhoz tizenkét kilogrammnyi rizst főzünk kollégánk, Kiss Csaba vezényletével. Az ételhez sok zöldség is dukál – tudjuk meg a hozzávalókat. – Ismert, hogy ilyenkor, Márton-nap táján kerül először idei pecsenyeliba az asztalra, és ettől a naptól kezdve kezdődik a szárnyas jószág hizlalása, hogy karácsonyra szép, hízott libamájat tálalhassunk – folytatja Balogh Angéla. – A Márton-napi ételkóstolóval reményeink szerint jó hangulatot teremtünk a szombati piaci forgatagban. 

Az idei újborról, a bozsoléről azonban már a vásárlóknak kell gondoskodniuk, amennyiben ápolják a Márton-napi hagyományt.
B.K.