TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Találkozások mindenütt

Találkozások mindenütt

HétVÉGRE, Újpesten

Az önkormányzat – a Találkozások programjába illesztve – nagyszabású, vidám műsorral várja a szórakozni vágyó nyugdíjasokat szombaton a Jégpalota lelátóira. Összeállításunkban programot azonban minden korosztálynak ajánlunk, gazdag a paletta. Részünkről még mindig nem tudunk betelni az új uszodával.

Találkozások mindenütt kép

Több hete ösztönözzük a nyugdíjasokat, ne hagyják ki az önkormányzat Találkozások programsorozatába illesztett eseményét, a Jégcsarnok lelátóira szóló meghívást. Kora délután, pontosan 13.30-tól az operett műfaj jeles képviselői, Kovács Zsuzsa, Benkóczy Zoltán és Bozsó József lépnek színpadra, hogy vidám percekkel varázsolják el a közönséget. A program vendége lesz a magyarnóta-estjeiről és költeményeiről egyaránt jól ismert, Újpestért díjas László Mária előadóművész, rendező is. Belépőket-korlátozott számban- szombaton a Jégpalotában is lehet átvenni. Pénteken 16 óráig pedig a jól ismert regisztrációs helyek: az Újpest Márkabolt, a Megyeri Klub és a Lóverseny téri Közösségi Ház áll a jegyigénylők rendelkezésére. (Bővebb információ: 231-7071)

Vár az uszoda
A múlt hét közepén adták át, és azóta már számosan megmártóztak a Halassy-uszoda medencéjében. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu)

Szombaton: Piac-Placc
A szombat hagyományosan piacnap ezen a hétvégén is, így ajánljuk a Piac-Placc felkeresését, amely reggel 6 órától 15 óráig tart nyitva a Duna sétányon. Az Újpesti Párbeszéd javaslatai alapján indult kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket.

Utcakönyvtár: könyvcsere
Szombatonként szakavatott könyvbarátok, a Könyvjelző elnevezésű olvasókör tagjai 9 és 14 óra között várják a könyveket kölcsönzőket. A „Tégy egy könyvet, végy egy könyvet!” mottó jegyében mindazok, akik egy könyvet cserére hoznak magukkal, új olvasmánnyal távozhatnak.

Kisgyermekes családoknak
Egyedülálló családi játszópark
Még ezen a hétvégén várja a lurkókat és a felnőtteket a Tarzan™ Park, Magyarország egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja, amely megnyitása óta rendkívül népszerű. Hétfőtől a park téli álomba merül, és már most a tavaszt várja, hogy újra megnyithassa kapuit a nagyközönség előtt.

Játszóház
A gyermekes családokat szombaton 10 és 13 óra között családi játszó várja, tipegőtornával, bábelőadással, kézműves-foglalkozással az Ifjúsági Házban.

Színház: Ma éjjel szabad vagyok
Szombaton este 19 órai kezdettel Vaszary János Ma éjjel szabad vagyok című bohózatát mutatja be az Éless-Szín az Ady Endre Művelődési Házban. A produkció ugyan az Újpest Színház-bérlet 2. előadása, de jegyek is válthatók.

A barokktól napjainkig
A komolyzene kedvelőinek a szombaton 16.30-kor az Újpest-Kertvárosi Szent István-templomban felcsendülő két énekhangot, hegedű- és zongorajátékot ajánljuk. Ezúttal a Musica Sancta együttes ad térítésmentes koncertet.

Az evangélikus hívők ünnepe
Vasárnap délelőtt (10 órakor) ünnepi istentisztelettel, délután pedig jótékonysági hangversennyel emlékezik az újpesti evangélikus gyülekezet arra, hogy 140 évvel ezelőtt épült az evangélikus templom. A 17 órakor kezdődő jótékonysági koncerten – amelynek a templomépület ad helyet – a MOZAIK Kamaraegyüttes és az Újpesti Evangélikus Énekkar lép fel. Klasszikus és kortárs dallamok mellett egyedi, kizárólag a Mozaik Kamaraegyüttes számára komponált művek is felcsendülnek. Az adományokat az Újpesti Evangélikus Gyülekezet javára fordítják.

Klub
A Megyeri Klubban szombaton 17 órai kezdettel Káposztási Ifiklub.

Alma-zenével indul a vasárnap
Mégpedig 10 órától az Ady Endre Művelődési Házban.

Időszaki kiállítások Újpesten
A vizuális művészet kedvelőit váró tárlatok:
Az Újpest Galériában az Újpesti Vicctorony karikatúrakiállítás és Morelli Edit festőművész tűzzománc-kiállítása várja a látogatókat, november 17-ig.
Bóbita táncol. Kiállítás Weöres Sándor verséhez készített gyermekrajzokból. December 1-jéig mindennap látogatható az Ifjúsági Házban.

Állandó kiállítások
Két ezredév között – fejezetek Újpest történetéből. Állandó kiállítás az Újpesti Helytörténeti Gyűjteményben. A tárlat megtekinthető: szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig.)

Hétvégi randevú
Minden vasárnap 17 és 22 óra között az Ady Endre Művelődési Házban táncos esték követik vasárnaponként egymást a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek zenéjével. Közreműködik a Szilver zenekar. Belépődíj: 1000 Ft/fő, klubtagságival 800 Ft/fő. Asztalfoglalás személyesen vagy a 231-6000-es telefonszámon.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Margit és Ödön, vasárnap Hortenzia és Gergő nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

B.K.