TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Tájékoztató a DOBJA EL A CIGIT! programhoz

Tájékoztató a DOBJA EL A CIGIT! programhoz

A 06-80-44-20-44 INGYENES zöld számon szakképzett pszichológusok és segítenek a leszokásban. Ez a program is legalább hat héten át tart, amelynek keretén belül hetente kerül sor a beszélgetésekre. A hívások minden esetben térítésmentesek!

Tájékoztató a DOBJA EL A CIGIT! programhoz kép

A programra történő jelentkezés módjai:
E-mail cím: dohanyzasleszokas@ujpestiszakrendelo.hu vagy 2014. január 23-tól a felnőttszakrendelő földszintjén, a főbejáratnál található gyűjtődobozba elhelyezett,
névvel és elérhetőséggel megjelölt egyéni jelentkezés útján.

Mire van szükség a leszokáshoz?
Elszántságra és motivációra a leszokáshoz.
Szakszerű segítségre, amely rugalmasan, többféle formában érhető el:

Egyéni leszokási program esetén a páciens és a segítő szakember három hónapon keresztül meg - határozott alkalmakkor találkoznak, a függőség ismeretében gyógyszermentesen, vagy valamilyen gyógyszerrel kiegészítve kezdik el és folytatják a programot.

Csoportos leszokás esetén nyolc-tíz dohányos közösen, egymást is ösztönözve igyekszik hozzáértő szakember vezetésével megszabadulni a szenvedélyétől. A rendszeres csoportfoglalkozások sokat segítenek. Erősebb függőség esetén ekkor is szükség lehet a gyógyszeres támogatásra. Ilyen segítségért forduljon a helyi Tüdőgondozó szakembereihez.

Telefonos leszokás támogatás azoknak a leszokni vágyó dohányosoknak, akik nem szeretnének gyakran megjelenni egy orvosi rendelőben, rendelkezésére áll a telefonos leszokás támogatás lehetősége.

A 06-80-44-20-44 INGYENES zöld számon szakképzett pszichológusok és segítenek a leszokásban. Ez a program is legalább hat héten át tart, amelynek keretén belül hetente kerül sor a beszélgetésekre. A hívások minden esetben térítésmentesek!

Hívja a leszokásvonal ingyenes zöldszámát akár most:
06-80-44-20-44

Keresse a leszokás támogató szakemberek segítségét a Tüdőgondozóban!
Szakemberek segítenek leszokni a dohányzásról. Mi tudjuk, hogy nehéz, de segítséggel könnyebb.
Tegyen egy próbát, csak nyerhet! A tüdőgondozók és a telefonos leszokási vonal szakemberei készséggel állnak a leszokni vágyó dohányosok rendelkezésére.
Közös célunk az, hogy minél kevesebben dohányozzanak!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A SIKERES LESZOKÁSHOZ:
Tájékozódjon a www. leszokaspont.hu vagy a www. leteszemacigit.hu honlapokon!

A dohányzás abbahagyása a legtöbb, amit tehet a saját és családja egészsége érdekében.

Miért veszélyes a dohányzás?

A leszokás esélye növelhető!
A dohányzásról leszokni a legtöbb esetben nehéz, mert a dohányzás nemcsak egy rossz szokás, hanem egyben erős függőség is. A legtöbb dohányos többször is megpróbálkozik a leszokással, mire végleg leteszi a cigarettát. Ha már akár többször is megpróbálta, ne adja fel, vágjon bele ismét!
A szakemberek segítsége megnövelheti a siker, a végleges leszokás esélyét.

MIBEN SEGÍTHETNEK ÖNNEK A SZAKEMBEREK?

MIT NYER HA LESZOKIK? Tíz-tizenöt éven belül a dohányzás okozta betegségek kockázata megközelíti a soha nem dohányzókét.