TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Komoly tartalommal

Komoly tartalommal

Negyedik alkalommal kéri ki az újpestiek véleményét az önkormányzat a hamarosan rajtoló Újpesti Párbeszéd 2014 során. Nagy István alpolgármestert, a kérdőívek kiértékelését végző bizottság vezetőjét először arról kérdeztük, mi a Párbeszéd „titka”.

Komoly tartalommal kép

– Évről évre gyarapszik a válaszadók száma. Mi a „titka”?
– Örömteli, hogy tavaly már több mint tízezer válaszadónak mondhattunk köszönetet a segítségért. Ami azt jelzi, hogy egyre többen élnek a lehetőséggel, megosztják velünk gondolataikat a város fejlődésével, mindennapjaival kapcsolatban. Az Újpesti Párbeszéd célja, hogy a városvezetés megerősítést nyerjen, hogy tervei egybeesnek-e az itt élők város jövőjéről alkotott elképzeléseivel. A kérdőív kitöltése néhány percet vesz igénybe, ráadásul az újpestiek visszatekinthetnek az időben, és láthatják, hogy a közügyekben tett javaslataik nem csupán ötletek voltak, hanem meg is valósultak. Vagyis a kérdező és a választ adó egyaránt komolyan veszi a tartalmat.

– Mit emelne ki az eddig megvalósult javaslatok közül?
– A korábbi „Párbeszédek” nyomán épült meg a saját uszodánk, fejlesztjük a szakrendelőt, van Piac-Placc. Megépült a Szilas Családi Park, megújult számos játszótér, kutyafuttatók létesültek. Hosszan sorolhatnám, hiszen fontosak az olyan „hétköznapi” dolgok is, mint a jó közvilágítás vagy éppen egy zebra létesítése. Persze vannak még hiányok, nem tudunk mindent és azonnal megoldani.

– Az idén melyek a kiemelt kérdések?
– Kiapadhatatlan téma Újpest fejlesztése, fejlődési irányainak kitűzése. Kiváltképp most, amikor a felelősségteljes gazdálkodás, a kormányzati támogatások eredményeként több forrásból gazdálkodhatunk. Kíváncsiak vagyunk például arra, hogy mások mellett az orvosi rendelők fejlesztését, vagy a többgyermekesek, az idősek támogatását, a kisvállalkozások vagy éppen a tömegsport ösztönzését tartják-e fontosabbnak az újpestiek.

– Négy év elteltével van-e olyan téma, ami visszaköszön?
– A közbiztonság mindig listavezető volt, miközben a városrész rendőrségi mutatói megnyugtatóak. A biztonságérzet tehát nagyon fontos az újpestieknek. Mivel nem önkormányzati hatáskörről van szó, a rendőrség munkájának támogatásával, a közrendvédelmi szálló megépítésével, a szolgálatot teljesítő rendőrök elismerésével, jutalmazásával tudunk ebben segíteni. A közbiztonság kérdése után fontossági sorrendben a közutak, járdák, parkok és zöldfelületek felújítása, valamint az egészségügyi ellátás javítása következik.



A kérdőívet ezúttal Újpest Kvíz nyereményjáték zárja. Mindazok, akik valamennyi kérdésre helyesen válaszolnak, és elérhetőségüket is megadják, nyereménysorsoláson vesznek részt az önkormányzat rendezvényein. Az értékes nyeremények között a fődíj egy színes televízió.

B.K.