TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Újra pezseg a piac

Újra pezseg a piac

Hosszú és nehéz téli időszak után újra megtelt élettel az újpesti piac és környéke. A lassan érkező tavaszt fánkfesztivál köszöntötte március 20-án. Már megszokhattuk, hogy hagyományosan az évszakokhoz kapcsolódóan valami meglepetéssel szolgálnak a piacvezetők egy-egy hétvégi alkalmat kihasználva.

Újra pezseg a piac kép

Így volt ez a március 20-i szombaton is, amikor ínycsiklandó Fánk-fesztivállal kedveskedtek a piaci vásárlóknak. A testesebb szalagosfánk mellett csörögefánkból is tartott a kínálat, mindkettőből gyorsan fogyott. Az alkalmat – s a fánkokat is - kihasználva egyéb témáról is kérdeztük Balogh Angélát, a piac megbízott vezetőjét, hiszen tavaly már hírt adtunk a Főtér átépítéséhez kapcsolódó új piacbejárat megépítéséről.
 
-Örülünk, hogy végre elérkezett az enyhe idő, hiszen mit tagadjuk, megéreztük mi is az előre nem látott sajnálatos eseményeket – nyilatkozott lapunknak Balogh Angéla, a piac megbízott vezetője -, mind a közlekedési sztrájkokat, mind a hosszú és hideg telet, ami elfagyásokkal, rég látott nagy hóval érkezett. Mindez a termelőket sem kímélte. De a mostani fánkfesztivállal is azt szerettük volna jelezni az újpestieknek és hűséges vásárlóinknak, hogy az időjárás fordultával teljes erővel él és működik a piacunk. Ez úton is értesítjük az olvasókat s vásárlóinkat, hogy a legközelebbi eseményünk egyedülálló lesz a maga nemében, legalábbis itt Újpesten – tudomásom szerint -. Április 24-én pásztortarhonya-fesztivált rendezünk, amire természetesen várjuk a vállalkozó kedvű érdeklődőket.
Az új kapu kivitelezésével kapcsolatban pedig figyelembe vettük a kereskedőink kéréseit és érdekeit, hogy ne a húsvéti ünnepek előtt kezdjük meg a munkákat, ezzel is akadályozva az ünnepi bevásárlók forgalmát. Utána, amint a tervekben is szerepelt, elbontják a mostani csúnyácska vaskaput, légfüggöny kerül a belső hő megtartására és egy esztétikus téglakapu egészíti ki a Főtér végső arculatát, reményeink szerint még a nyári időszak előtt.