TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - HétVÉGre Újpesten

HétVÉGre Újpesten

Itt a húsvét!

Húsvétkor Jézus feltámadását ünnepli a keresztény világ. A nagyhét utolsó napjaiban járunk. Ez az időszak a készülődésről, várakozásról szól. Ünnepi díszbe öltöztetjük a lakást, sütünk-főzünk, összejövünk rég nem látott családtagjainkkal. A bensőséges családi együttlét mellett bizonyára marad idő a kulturális programokra. Programajánlónkban ehhez kínálunk ötleteket.

HétVÉGre Újpesten kép

Húsvétváró programok piacon és víz mellett

Az Újpesti Piac- es Vásárcsarnok felügyelősége és a kereskedők a húsvétszombati piacnapon is kitesznek magukért, ízletes falatokkal kínálják a vásárlókat. Közkívánatra tojáskrémes kenyérrel vendégelik meg a vásárlókat. A húsvéti falatozás 10 óra tájban kezdődik. A gyerekeket, felnőtteket pár hete született húsvéti bárány, nyúl és aprójószág varja. A nyuszi- és báránysimogató mellett más meglepetésre is készülhetnek a gyerkőcök, hiszen, ahol nyuszi van, ott ajándéknak is helye van. A húsvéti nyuszi Újpesten már szombat reggelre csokitojásokat rejt el az Egek Királynéja-főplébániatemplom zöld füvébe.

Szombattól hétfőig naponta 10-től 18 óráig családi húsvéti napok várják az újpestieket az Aquaworld Élményfürdőben. A vidám rendezvény felejthetetlen órákat ígér tojásfestéssel, nyuszisimogatóval, vidám fröcsköléssel és tojáskereséssel. 

Irodalmi beszélgetés Valachi Annával József Attiláról 

Pénteken 17 órától a Király utcai könyvtár vendége lesz Valachi Anna irodalomtörténész, aki „A nő számomra rejtély” című könyve kapcsán József Attiláról, irodalomról, pszichológiáról beszélget Rojkó Annamária újságíró-szerkesztővel.

Új kiállítások az Újpest Galériában

Kiállításokban gazdag ez a hétvége is. Csütörtökön nyílt meg a „raportraraportra”, a kARTon Csoport textilművészeti kiállítása, valamint Jónák Tamás festőművész festmény- és grafikatárlata a Polgár Centrum – Újpest Galériában. Péntek este 18 órakor nyílik meg Pannonhalmi Zsuzsa keramikus kiállítása, ugyanitt.

A „Közel-Kelet és Afrika jelene” program keretében dr. Yaghi Rida libanoni orvos, festőművész tárlata április 24-ig tekinthető meg az Ifjúsági Házban. Várregék címmel április 30-ig látogatható a Maszk Bábszínház bábkiállítása a Karinthy Frigyes Művelődési Házban.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Művészeti kavalkád 

Pénteken 19 órakor Művészeti Kavalkád címmel a szeretet öt nyelvét ismerhetjük meg a zenész, a táncos, a képzőművész és a színész „megfogalmazásában”a Polgár Centrumban. 

Szünidőben is Tarzan™ Park

Már több hete, hogy a tavasz örömére ismét megnyitotta kapuit a Tarzan™ Park, amely nyár elejéig további izgalmas játszóeszközökkel bővül. Az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. A parkban óriás kalózhajó fogadja a bátor tengerészeket. A hajó árbockosarába felkapaszkodva közel 10 méter magasból lehet felfedezni a Zsivány-tenger vidékét és a szemben épült Rejtek-erőd alagútrendszerében megbúvókat. Kitárta kapuit a cölöperőd is, amelynek az udvarán egy hintó várja utasait. Az újdonságoknak ezzel még nincs vége, hamarosan további izgalmakkal szolgál majd a park.

A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak.

Újpestieknek kedvezménnyel

Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park március–április hónapban 10–17 óra közötti, májustól októberig pedig a tavalyinak megfelelő 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja. 

Húsvét szombatján is Piac-Placc

Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon! 

A Föld napja a Rex Állatszigeten

A Rex Állatszigeten szombaton 10–11 óra között a Föld napja tiszteletére megrendezett családi nap várja az újpestieket.

Elmaradhatatlan zenés randevú

Elmaradhatatlan a Hétvégi randevú című zenés program, amelyet átmenetileg új helyszínen, az Ifjúsági Házban rendeznek meg, vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek zenéjével.

Névnapi emlékeztető

Szombaton Emma, Leó és Malvina, vasárnap Tivadar, Konrád és Odett nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

G.R.