TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Felújítás és egységes arculat

Felújítás és egységes arculat

Háziorvosi rendelők

A Görgey úti Szakorvosi Rendelőintézet átvétele és felújítása után Újpest Önkormányzata ebben az évben felújítja valamennyi gyermek- és felnőtt- háziorvosi rendelőjét. A nagyszabású programról Wintermantel Zsolt polgármestert kérdeztük.

Felújítás és egységes arculat  kép

- Néhány már elkészült, de a java még hátravan a rendelők felújításából. Miért döntöttek a program megindításáról?
- Szokták mondani, ha egészség van, minden van. A városvezetés célja az, hogy Újpesten minél egészségesebb életet élhessen mindenki. Ezért szervezünk annyi sportprogramot, ezért építettünk saját uszodát, hoztunk létre sportpályákat, Tarzanparkot, családi parkot. Ez a megelőzésre törekvés része az egészségügynek. De ugyanilyen fontos a gyógyítás. Ennek szellemében már eddig is jelentős fejlesztéseket végeztünk Újpesten. Átvettük és kívül-belül teljesen felújítottuk a szakorvosi rendelőt. De nemcsak az épületet, hanem az orvosi eszközöket is. Digitális röntgeneket, ultrahang-berendezéseket és sok más, korszerű felszerelést vásároltunk. Mivel felelősen gazdálkodik a város, így most lehetőségünk nyílik arra, hogy valamennyi gyermek- és felnőtt-háziorvosi rendelőt felújítsuk.

- Milyen munkák zajlanak?
- A kollégáim részletesen megvizsgálták, hol mire van szükség. Minden rendelőben, az ott dolgozó orvosokkal folyamatosan konzultálva, az igényeknek megfelelő fejlesztéseket végezzük el. Ez festést, nyílászárócserét, adott esetben burkolatmegújítást jelent. Ahol szükséges, új padokat is beszerzünk. Az is jó hír, hogy klimatizálják a várókat, nem kell nyáron hőségben várakozni. Egységes, barátságos "újpesti" hangulatot kapnak a rendelők. Orvosi rendelőbe sose megy az ember örömmel, ezért arra gondoltunk, ha valamivel kellemesebbé tehető a várakozás, akkor mi is hozzájárulhatunk egy kicsit a gyógyuláshoz.

U. N.A tavasz kezdetekor látott hozzá nagyszabású tervéhez, a felnőtt- és gyermek-háziorvosi rendelők megújításához az önkormányzat, amelynek során folyik a rendelők portálját és belső terét egyaránt érintő arculattervezés, az egységes falmatricák készítése, amely szintén a megújulás része. Eddig a Liszt Ferenc, a Vasvári, a Deák, a Sárpatak és a Berda utcai felnőtt orvosi rendelők újultak meg.