TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Új piaccsarnok épül

Új piaccsarnok épül

Hamarosan új épületbe költözik a város szívében található Újpesti Piac- és Vásárcsarnok, mégpedig oly módon, hogy az építkezés alatt a jelenlegi épület a vásárlók szolgálatában áll.

Új piaccsarnok épül  kép

A Városháza, a templomok, és az áruválasztékáról "messze földön" híres piac teszik különlegessé a Szent István teret, amely az újpestiek kedvenc találkozási helye. A piac a város szívében kultikus helynek számít, ami nem meglepő, ha felidézzük, hogy a piacot 1883-óta itt találjuk. Az újpestiek ragaszkodását mi sem jelzi jobban, mint hogy a piacot továbbra is itt a téren tudják csak elképzelni. A közösség véleményét elfogadva, ezért új vásárcsarnokot épít az önkormányzat a jelenlegi piaccal szemközti telken. Ezen a teleken korábban megtalálható Plébániahivatal és Katolikus Kultúrház a tér északi oldalán kapott helyet, a Zeneiskola régi épületében. Az új plébánia felszentelése augusztus végén volt, a beköltözés hamarosan befejeződik.

A piac megújítása is az újpestiek igényei szerint valósul meg, ez is kiemelt témája volt az Újpesti Párbeszédnek, és fi gyelembe vettük az emberek véleményét - mondta el Rádi Attila alpolgármester. Így például végig üzemelhet a piac a felújítás idején is, nem zár be, nem költözik ideiglenesen máshová. Az új csarnok megfelel majd a XXI. század kényelmi és tisztasági követelményeinek, a vásárlóknak nem kell rekeszeket kerülgetniük, és a felmosó vizet sem fogják a járda mellé az útra löttyinteni takarításkor. Normálisan lehet majd parkolni, tiszta, fűthető és átlátható lesz az egész. Miközben természetesen arra is fi gyelünk, hogy a piac "csoszogós" jellege megmaradjon, vagyis a klasszikus piaci hangulat ne vesszen el. Szóval, a családiassága. Egyszerűen szeretnénk Újpesthez méltó körülményeket teremteni, ahol szélesebb lesz a választék és optimális az elrendezés.

Rádi Attila kiemelte - az épület különlegessége lesz, hogy a felső szinten egy olyan központ épül, ahol 500-900 fős kulturális rendezvények kapnak majd helyet. Az új épülettel Újpest is felkerül majd Budapest kulturális térképére, vonzó programokat kínálva a kultúra iránt érdeklődő nagyközönségnek. Az épület megépítése után a környezete is megújul, a tér is nagyobb lesz, új közösségi terek alakulnak ki, helyet adva Újpest népszerű és látogatott rendezvényeinek.

U. N.