TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Nagyobb személyliftek az SZTK-ban

Nagyobb személyliftek az SZTK-ban

Ismét használhatók a személyliftek a Görgey Úti Szakorvosi Rendelőintézetben. A korábbi négyszemélyes felvonókat nagyobbra cserélték, ajtajukat kiszélesítették, így már kerekes székkel is igénybe vehetők.

Nagyobb személyliftek az SZTK-ban kép

Nagy István alpolgármester lapunknak azt mondta, szeptember utolsó napjaitól működnek a személyliftek, amelyeket nagyobbra cserélt az önkormányzat.

- Az új személyliftek nyolcszemélyesek, illetve 630 kilogramm teherbírásúak, ajtajuk pedig tíz centivel szélesebb, mint a régi felvonóké - sorolja a kedvező változásokat Nagy István alpolgármester, aki hozzáteszi: a kezelőpaneleket Braille-írással is ellátták, így megfelelnek az akadálymentesség előírásainak.

Az új kabinoknak azonban nem ez az összes előnye: a kiszélesített ajtók lehetővé teszik azt is, hogy a liftet kerekes székesek is igénybe vegyék. Nagy István végül egyúttal arra is felhívta a fi gyelmet, hogy az aknaajtók elé a korábbi balesetveszélyes linóleum helyett csúszásgátló burkolatot helyeztek el. A tartósságra is ügyelnek: a liftajtók éleit rozsdamentes takaróléccel látták el, amely az állagmegóvást szolgálja. A beruházást huszonhétmillió forintból valósította meg az önkormányzat.

MOA