TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Megkezdődik az új piac építése

Megkezdődik az új piac építése

A kiviteli szerződések aláírását követően hamarosan megkezdődhet az új Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építése, amely a tervek szerint 2017 nyarától nyitja meg kapuit. A szerződéseket a két kivitelező cég ügyvezetője, valamint az Újpesti Vagyonkezelő vezérigazgatója október 29-én írták alá.

Megkezdődik az új piac építése kép

Dr. Telek Zoltán, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint az elmúlt időszak legnagyobb, egyösszegű beruházására kerül most sor. Újpest egy újabb jelképpel büszkélkedhet majd.

Magáról a beruházásról még 2013 júniusában határozott a képviselő-testület. Az előkészítés keretében a Szent István tér 21. szám alatti teljesen megújult épületbe költözött át a plébánia és lebontották a régi, romos épületeket.

A mélyépítési- és közműépítési munkák kivitelezője a Hídépítő & SoletancheBachy Mélyalapozó Kft. lesz, míg a szerkezet- és magasépítési munkálatokat a Kalotherm Építőipari Zrt. végzi. Előbbi képviseletében Gombos Balázs ügyvezető, utóbbi képviseletében pedig Szabó Lajos ügyvezető írta alá a szerződést. Az építkezés pedig november első napjaiban kezdődik.


Több mint vásárcsarnok
Az épület kétszintes mélygarázsa nem csupán parkolóként, hanem árufeltöltő helyként is szolgál majd. A földszinten és az első emeleten lesz a vásárcsarnok, a hagyományos piaci standok a földszinten kapnak helyet, a hentes- és élelmiszerüzletek az első emeleten lesznek. A vásárlók belső közlekedését felvonók, mozgólépcsők és lépcsőházak szolgálják ki, az árut pedig teherlifteken lehet majd felhordani a mélygarázsból. A második-harmadik emeleten rendezvényközpont és tetőkert kap helyet. A kulturális központban több mint ötszáz ülő- és közel ezer állóhely lesz.

A régi piac működni fog, de lesznek forgalomkorlátozások
A régi piac a kivitelezés teljes ideje alatt a hét minden napján nyitva lesz. Az építkezéssel kapcsolatos kényelmetlenségek minimalizálása érdekében a munkálatok során a kivitelezők, a piac vezetése és az önkormányzat illetékesei folyamatosan egyeztetnek. Közlekedési változások, forgalomterelés is várható, amely időszakos és átmeneti jelleggel érinti majd a 147-es buszt is. Változik majd az áruszállítás és a parkolás rendje is.

Kép és szöveg: M. Orbán András