TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Életbe lépő forgalmi változások

Életbe lépő forgalmi változások

Megkezdődött az új piac és vásárcsarnok építése. A munkálatok ideje alatt a régi piac folyamatosan nyitva tart majd. A működés biztosítása érdekében ideiglenes forgalmirend-változások lesznek a környéken. Összeállításunkban az aktuálisakat gyűjtöttük össze.

Életbe lépő forgalmi változások kép

A piac vásárlói számára fenntartott keramitos parkoló továbbra is használható. Apró, de lényeges változás, hogy a Kemény Gusztáv utcából nem lehet balra kanyarodva tovább haladni a Templom utca felé. Ez a virágcsarnok mögötti útszakasz a Liszt Ferenc utca irányából a Kemény Gusztáv utca felé egyirányú lesz.

A legfontosabb módosítás, hogy a Szent István tér régi, a nagycsarnok mögötti része az építkezés miatt lezárásra kerül, ide csak az építkezésre érkező gépjárművek hajthatnak majd be. Ez az útszakasz, amely a Károlyi István utcától a Liszt Ferenc utcáig tart, a későbbiekben sem lesz már ugyanúgy használható, mint régen. Az új piac elkészültével teljes egészében a gyalogosoké lesz, illetve majd innen lehet behajtani az új piac mélygarázsába.

A Károlyi István utca forgalma (beleértve a 147-es busz forgalmi rendjét is) jelenleg még nem változik. A Templom utcából nem lehet egyenesen továbbmenni az Árpád út felé, kizárólag a Károlyi István utcába lehet jobbra bekanyarodni. A téren a nagycsarnok és az Egek királynéja templom közötti térrész kiemelt rakodóterületé változik, a kereskedők innen tudják az árujukat beszállítani a működő régi piacra. Az új piac megépítésével az ilyesfajta kellemetlenségek megszűnnek, az épület kétszintes mélygarázsa ugyanis nem csupán parkolóhelyeket biztosít majd, hanem az árufeltöltés innen lesz megoldva, ami kereskedőknek, vásárlóknak egyaránt kényelmesebb lesz.

M. Orbán András



A régi piac továbbra is nyitva
 
A régi piac az új csarnok építése alatt végig, a hét minden napján nyitva tart. Az építkezéssel kapcsolatos kényelmetlenségek minimalizálása érdekében a munkálatok során a kivitelezők, a piac vezetése és az önkormányzat illetékesei folyamatosan egyeztetnek. 

Két hétig a teljes vonalon pótolják a 14-est

Bár nem a piac építési munkálataihoz kapcsolódóan, de pályafelújítás miatt november 23. és december 4. között a 14-es villamos teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek. A meghosszabbított útvonalú 14-es villamospótló a Görgey út jelenleg is zajló felújítása miatt az Árpád út – Rózsa utca – Görgey Artúr úton közlekedik, a Szent István tér, Újpesti Piac megállót nem érinti. A 12-es pótlóbusz útvonala ebben az időszakban is változatlan marad.

A BKK is informál

A Budapesti Közlekedési Központ is folyamatosan tájékoztat a forgalmi változásokról, az Újpestet érintő változásokat idejében közzéteszi a bkk.hu-n és a BKK Facebook-oldalán.