TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpesti Önkormányzat - Bolhából elefánt

Bolhából elefánt

ÚJPESTI SÉTA

A jó értelemben. A bolhapiacokat mindenki imádja. Nincs ember, aki ne szeretne bóklászni a tömött babák, filléres ruhák, antik holmik, régi varrógépek, albumok, kávéscsészék, hosszú sálak, csorbult szélű tükrök, nagymamis csipketerítők, szupergiccses porcelánok, szupervidám figurák és az egyedi könyvritkaságok között. Sokszor az apróságok okozzák a legnagyobb örömet.

Bolhából elefánt kép

A bolházás nem csak a csetreszgyűjtők, mütyűrüldözők és a kifinomult sasszemek hóbortja. Külföldön óriási hagyománya van a különféle tematikus bolhapiacoknak. Az őshon persze Párizs. Mi más. A 17. század végén alakult az első bolhapiac a franciák fővárosában, s már maga a név is a piac köznyelvi elnevezéséből, a „bolhás piac”-ból ered. A használtcikkek vására azért is népszerű, mert bárki adhat-vehet. Bármit. Csak a képzelet szab határt. Felesleges használati tárgy, mely az egyik embernek értéktelen, a másiknak kincs. Na és az alku. Az teszi igazán zamatossá a bolhás atmoszférát. Meg a színek. A hangok. A forgatag. Ismerős arcok, régi cuccok, kiabálás, nevetés, egyezkedés, fürkészés, zsizsgés. Bolhás őrület. Miről híres a mi saját zsibvásárunk? Elsősorban a hangulatáról. Az újpestiek egyik kedvenc találkozóhelye a Piac Placc.

A Duna sétányon összegyűlő árusok a legprímább portékák mellett folyamatosan biztosítják a hamisítatlan bolhás életérzést. Adnak-vesznek, jönnek-mennek, sürögnek-forognak, esznek-isznak. Nem kérdés, az újpesti Piac Placc az egyik legjobb vásár Budapesten, erről már többen hírt adtak. Mi pedig most azt áruljuk el, hogy hamarosan nyit a vásár. Ha az időjárás is velünk van, február 6-án, szombaton reggel 6 órakor újra Piac Placc!
Újpest, ahol szeretünk élni!
VG

Práger Ferenc, az Újpesti Piac és Vásárcsarnok vezetője elmondta: „Már javában folyik a regisztráció a helyekért, eddig több mint kétszázan jelentkeztek. Minden héten kedden 9-től 12 óráig, csütörtökönként pedig 12-től 15 óráig lehet regisztrálni személyesen vagy az ujpest.hu/piacplacc weboldalon.