TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Megkezdődik az új piac építése | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14843043 alkalommal 10381067 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megkezdődik az új piac építése


A kiviteli szerződések aláírását követően hamarosan megkezdődhet az új Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építése, amely a tervek szerint 2017 nyarától nyitja meg kapuit. A szerződéseket a két kivitelező cég ügyvezetője, valamint az Újpesti Vagyonkezelő vezérigazgatója október 29-én írták alá.



Címkék:
Piac
Dr. Telek Zoltán, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint az elmúlt időszak legnagyobb, egyösszegű beruházására kerül most sor. Újpest egy újabb jelképpel büszkélkedhet majd.

Magáról a beruházásról még 2013 júniusában határozott a képviselő-testület. Az előkészítés keretében a Szent István tér 21. szám alatti teljesen megújult épületbe költözött át a plébánia és lebontották a régi, romos épületeket.

A mélyépítési- és közműépítési munkák kivitelezője a Hídépítő & SoletancheBachy Mélyalapozó Kft. lesz, míg a szerkezet- és magasépítési munkálatokat a Kalotherm Építőipari Zrt. végzi. Előbbi képviseletében Gombos Balázs ügyvezető, utóbbi képviseletében pedig Szabó Lajos ügyvezető írta alá a szerződést. Az építkezés pedig november első napjaiban kezdődik.


Több mint vásárcsarnok
Az épület kétszintes mélygarázsa nem csupán parkolóként, hanem árufeltöltő helyként is szolgál majd. A földszinten és az első emeleten lesz a vásárcsarnok, a hagyományos piaci standok a földszinten kapnak helyet, a hentes- és élelmiszerüzletek az első emeleten lesznek. A vásárlók belső közlekedését felvonók, mozgólépcsők és lépcsőházak szolgálják ki, az árut pedig teherlifteken lehet majd felhordani a mélygarázsból. A második-harmadik emeleten rendezvényközpont és tetőkert kap helyet. A kulturális központban több mint ötszáz ülő- és közel ezer állóhely lesz.

A régi piac működni fog, de lesznek forgalomkorlátozások
A régi piac a kivitelezés teljes ideje alatt a hét minden napján nyitva lesz. Az építkezéssel kapcsolatos kényelmetlenségek minimalizálása érdekében a munkálatok során a kivitelezők, a piac vezetése és az önkormányzat illetékesei folyamatosan egyeztetnek. Közlekedési változások, forgalomterelés is várható, amely időszakos és átmeneti jelleggel érinti majd a 147-es buszt is. Változik majd az áruszállítás és a parkolás rendje is.

Kép és szöveg: M. Orbán András







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page