TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere
Legfrissebb Archívum
Ujpestmedia.hu

2020. március 19-től a friss és fontos IV. kerületi hírek új hírportálunkon érhetők el: ujpestmedia.hu. A hivatalos önkormányzati dokumentumok, közlemények, hírek továbbra is ezen a felületen érhetők el és folyamatosan frissülnek.
klíMA Pont az Újpesti Városnapokon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021. augusztus 28-29-én az Újpesti Városnapok rendezvényen található klíMA Ponton!
Ezek a járatok módosulnak este nyolc után

Mintegy ötven járatot ritkítanak, vagy nem indítanak el a kijárási tilalom idősávjában.

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14826803 alkalommal 10366939 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta
Egyedi építési ügyekkel kapcsolatos feladatok

A főépítészi ügyintézők közreműködésével - beépítési előírás formájában, illetve szükség szerint egyéb módon - tájékoztatást ad az építtetőknek, illetve a tervezőknek az egyes építési munkákra vonatkozó településrendezési és településképi előírásokról, a kerületi ingatlanok beépíthetőségéről, a hatályos jogszabályi környezetről, valamint - a helyszíni adottságok ismeretében - javaslatot ad a városkép alakításával összefüggő illeszkedési követelmények teljesítésére

Konzultációs lehetőséget biztosít a helyi településrendezési előírások értelmezésével, illetve a beépítési előírás tartalmával kapcsolatban, továbbá a készülő építészeti-műszaki dokumentációk munkaközi egyeztetése céljából az építtetők, illetve a tervezők számára.

A főépítészi feladatok Budapesten kétszintűek, ezért a beruházásokhoz indokolt megismerni Budapest Településképi Arculati Kézikönyvét és Településképi Rendeletét is, illetve a fővárosi védett épületek esetében a településképi hatáskör Budapest főépítészénél van.

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. tv. és a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rend. alapján a főépítész megkeresésre szakmai konzultációt tart

Letölthető dokumentum:

Gondoskodik a településképi véleményezési, a településképi bejelentési, illetve a településképi kötelezési eljárások lefolytatásáról

Letölthető dokumentum:

Szervezi és irányítja az Újpesti Építészeti-Műszaki Tervtanácsot

Letölthető dokumentum:

A parkolással kapcsolatos eljárások esetében az alábbi helyi rendeletek alkalmazandóak:

Letölthető dokumentum:

A reklámmal, cégérrel, cégfelirattal kapcsolatos szabályokat és eljárások esetében a országos szabályok (104/2017.(IV.28.)) számú Kormányrendelet) és a településképi rendelet előírásait kell alkalmazni.

Letölthető dokumentum:

Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page