TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere
Legfrissebb Archívum
Ujpestmedia.hu

2020. március 19-től a friss és fontos IV. kerületi hírek új hírportálunkon érhetők el: ujpestmedia.hu. A hivatalos önkormányzati dokumentumok, közlemények, hírek továbbra is ezen a felületen érhetők el és folyamatosan frissülnek.
klíMA Pont az Újpesti Városnapokon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021. augusztus 28-29-én az Újpesti Városnapok rendezvényen található klíMA Ponton!
Ezek a járatok módosulnak este nyolc után

Mintegy ötven járatot ritkítanak, vagy nem indítanak el a kijárási tilalom idősávjában.

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14879580 alkalommal 10413535 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta
Koronavírus Tájékoztató

Koronavírus-fertőzés és karanténnal kapcsolatos kérdés esetén, kértjük keresse fel a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát az alábbi elérhetőségek egyikén:

honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/jarvanyugyi-es-infekciokontroll-foosztaly/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

e-mail: nepegeszsegugy05@05kh.bfkh.gov.hu

telefon: 061/3403158Az Újpesti Operatív Törzs tagjai
 • Vezetője: Czigler László, a várostervezésért, közbiztonság és rendészetért felelős alpolgármester
 • Tagjai:
  • Dr. Dabous Fayez, Újpest egészségügyi tanácsnoka
  • Ungár Klára, egészségügyi intézményünk, az Újpesti Szakrendelő vezetője.Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban (követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok) 2020. november 7.

Polgármesteri tájékoztató

TOVÁBBRA IS MINDENKINEK AJÁNLJUK A MASZK VISELÉSÉT KÖZTERÜLETEN!

Az Újpesti Operatív Törzs egyhangú ajánlását, szakemberek véleményét figyelembe véve Újpest Önkormányzata meghozta a kedden este megjelent kormányrendelet által megkapott jogkörében eljárva az Újpest közterületén alkalmazandó maszkviselési szabályokat!

Célunk a szabályok megalkotásával az volt, hogy azokon a közterületeken, ahol emberek nagyobb számban megjelenhetnek, csoportosulhatnak, ott kötelezővé tegyük a szájat, orrot eltakaró maszk használatát. Azonban meg is adjuk az újpestieknek azt a szabadságot, hogy azokon a helyeken, ahol ilyen nem alakul ki, alkalom nyílik a másfél méteres távolságnál nagyobbat tartani az emberek között, ott csak ajánljuk ezeknek a védőeszközöknek az alkalmazását.

A hamarosan kihirdetésre kerülő önkormányzati rendeletünkben kötelezően írjuk elő ma éjféltől a szájat, orrot eltakaró maszk használatát:
 • óvodák, bölcsődék, közoktatási intézmények, gyógyszertárak, élelmiszerboltok, drogériák, posták, templomok bejáratától számított 20 méteren belül;
 • orvosi rendelők, a szakrendelő bejáratától számított 50 méteren belül;
 • a közterületnek minősülő, a gyalogosforgalom számára kijelölt átkelőhelyektől számított 10 méteren belül;
 • játszótereken, kutyafuttatókban;
 • a gyalogosforgalom számára nyitva álló metró aluljárók és egyéb, zárt légterű közforgalmú közlekedő összekötő terek külső határvonalától számított 50 méteres távolságon belül;
 • az Újpesti Piac és Vásárcsarnok közforgalom számára nyitva álló bejáratától számított 50 méteres távolságon belül;
 • Káposztásmegyeren az óratoronytól számított 100 méteres távolságon belül a sétányon.

A kutyafuttatókat nem zárjuk be, azokat a gazdik a kedvenceikkel továbbra is látogathatják, viszont továbbra is kérjük, hogy tartsák a másfél méteres távolságot, és kötelező maszkhasználatot rendelünk el.

Maszk használata a Fővárosi Önkormányzat rendelete szerint kötelező továbbá a metró-, busz- és villamosmegállókban is!

A PiacPlacc a jogszabályok értelmében ezen a hétvégén már nem nyit ki, várhatóan - ha a járványügyi szabályok engedik - a téli szünet után lesz újra

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A RENDEZVÉNYEKRE, KIÁLLÍTÁSOKRA VALÓ BELÉPÉSHEZ SZÜKSÉGES ÉS A COVID-19 VÍRUSFERTŐZÉS TERJEDÉSÉNEK MEGELŐZÉSÉRE TETT NYILATKOZATBAN KÖZÖLT SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRŐL

Az MVM/NKM Társaságcsoport lakossági tájékoztatója az éves leolvasással kapcsolatban

Jogsegélyszogálat
Segítségnyújtás fogyatékosságal élők részére
Koronavírussal kapcsolatos kormányrendelet fontos elemei
 • Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe , mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt november 4-től november 11. éjfélig összesen 1166 esetben intézkedett. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

 • Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

 • A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek , azzal, hogy a 1 0 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező . A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

 • Minden gyülekezés tilos.

 • Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni . A házhoz szállítás adminisztratív terheit a Kormány csökkenti és bevonhatóvá teszi a taxisokat a feladat ellátásába. Az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak.

 • A szállodák turistákat nem fogadhatnak , csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket.

 • Mindennemű rendezvény megtartása tilos , ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat. A vallási közösségek szertartásai a vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg . A Kormány felkéri a vallási közösségeket, hogy a szertartásaik során a magatartási szabályokat az általános szabályokkal összhangban határozzák meg.

 • A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.

 • Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

 • A szabadidős létesítmények használata tilos , beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

 • A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak , a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg.

 • Az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek . A középfokú intézmények kollégiumai az iskolaigazgató döntése szerint működnek.

 • Az egyetemek, főiskolák digitális munkarendre tértek át. A felsőoktatási intézmények kollégiumai bezárnak, ez alól kivételeket a rektor állapíthat meg. A tartózkodás különösen a határontúli és külföldi diákok, illetve a hatósági házi karantén kötelezettséget a kollégiumban teljesítők számára engedélyezhető.

 • Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak.

 • Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg , azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

Koronavírus tájékoztatók a kormányhivaltól


Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page