TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere
Legfrissebb Archívum
Ujpestmedia.hu

2020. március 19-től a friss és fontos IV. kerületi hírek új hírportálunkon érhetők el: ujpestmedia.hu. A hivatalos önkormányzati dokumentumok, közlemények, hírek továbbra is ezen a felületen érhetők el és folyamatosan frissülnek.
klíMA Pont az Újpesti Városnapokon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021. augusztus 28-29-én az Újpesti Városnapok rendezvényen található klíMA Ponton!
Ezek a járatok módosulnak este nyolc után

Mintegy ötven járatot ritkítanak, vagy nem indítanak el a kijárási tilalom idősávjában.

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14826814 alkalommal 10366948 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta
Helyi építészeti értékvédelemmel kapcsolatos feladatok

Ellátja a helyi építészeti értékvédelemmel kapcsolatos szakmai feladatokat, ennek keretében gondoskodik a védelemmel érintett építmények nyilvántartásának vezetéséről. A Településfejlesztési Koncepció és az Integrált Településfejlesztési Stratégia mellékleteiben tájékoztató jellegű információk elérhetők, a lista az elfogadott településképi rendelet mellékletében bővült

A főépítészi feladatok Budapesten kétszintűek, ezért a beruházásokhoz indokolt megismerni Budapest Településképi Arculati Kézikönyvét és Településképi Rendeletét is, illetve a fővárosi védett épületek esetében a településképi hatáskör Budapest főépítészénél van.

Letölthető dokumentum:

A Fővárosi Önkormányzat elkészíttette az Ablakfelújítási kalauz (.PDF) című kiadványt, amellyel a régi épületek nyílászáróinak korhű, de a mai energetikai, zajvédelmi elvárásoknak megfelelő felújításához nyújt segítséget.

Építészeti Örökségvédelmi Támogatás - fővárosi pályázati felhívás

Minden évben kiírásra kerül a fővárosi „Építészeti Örökségvédelmi Támogatás pályázat.

Budapest Főváros Önkormányzata ennek keretében támogatni kívánja a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását. Ennek keretében Újpest helyileg védett épületeinek tulajdonosai is pályázhatnak.

A pályázati felhívással kapcsolatban, a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztálya konzultációs lehetőséget biztosít telefonon, emailen vagy előzetesen egyeztetett időpontban személyesen.

(Telefonszám: +36 1 327 1728, +36 1 999 8061, +36 1 999 9417, email cím: epiteszeti.oroksegvedelmi.palyazat@budapest.hu , cím: 1052 Budapest, Városház u. 9-11.III. em,. 372. és 374. szoba)

Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page