TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Béremelések és beruházások éve Újpesten | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14820616 alkalommal 10361648 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Béremelések és beruházások éve Újpesten

„Újpest gazdálkodása szilárd lábakon áll”


Múlt héten fogadta el a képviselő-testület az idei költségvetést. A gazdasági ügyekért felelős alpolgármestert, dr. Molnár Szabolcsot kérdeztük Újpest gazdálkodásáról.



Címkék:
Hajrá Újpest
Piac
Wintermantel Zsolt
– Milyen gazdasági szempontok határozták meg az idei költségvetés kialakítását?

– Az elmúlt években stabilizálódott Magyarország pénzügyi helyzete, a nemzetgazdaság folyamatos és fenntartható növekedési pályára állt. Ennek a javulásnak a jótékony hatásait az önkormányzatok is tapasztalják. A gazdasági növekedéssel párhuzamosan a bevételeink pontosan folynak be, jobban tervezhetők. A költségvetés tervezése során a kiegyensúlyozott, költségtakarékos és fejlődésorientált gazdálkodást tartottuk szem előtt. A javuló gazdasági mutatók mellett mind a gazdaságban, mind a közszférában jelentős mértékű jövedelememelkedés indult meg, mely egyrészről örömteli, másrészről az önkormányzatnak mindezek fedezetét is elő kell teremtenie.

– Mekkora terhet rónak ezek a kifizetések a városi költségvetésre?

– Megvan rájuk a fedezet, Újpest gazdálkodása szilárd lábakon áll, nincs adóssága az önkormányzatnak, s nem is tervezzük hitel felvételét. Az idei összevont költségvetést a finanszírozási kiadásokkal együtt 18,7 milliárd forintos kiadási és bevételi főösszeggel terveztük. Ebben az évben összesen 2,3 milliárd forint működési többlettel számolunk, amit beruházásokra kívánunk fordítani.

– Milyen beruházásokra jut ebből a pénzből?

– A legnagyobb beruházásunk az új vásárcsarnok és kulturális központ megépítése, valamint ehhez kapcsolódóan a Szent István tér rehabilitációja. Jelentős forrásokat szánunk járdák, utak, közművek, parkok és játszóterek építésére, ivókutak kialakítására és térfigyelő kamerák telepítésére is. Kiemelném a Kunhalom utcai rendelő mögött található játszótér rendbetételét, valamint egy új kerékpárút létesítését, melynek munkálatai átnyúlnak majd a következő esztendőre is. A Szilágyi utcában multifunkcionális sportlétesítmény kialakítását tervezzük, s ugyancsak sportcélokra használjuk majd azt a Tábor utcai ingatlanrészt is, amelynek megvásárlásáról tizenöt évnyi tárgyalás után most sikerült megállapodnia az önkormányzatnak a General Electrickel.

Csernus János


Újpest megszerezte a Tábor utcai sportpályát

„Hosszú évek gyürkőzése után végre miénk a General Electric sportpályája a Tábor utcában” – adta hírül Facebook-oldalán Újpest polgármestere. Wintermantel Zsolt ezt írta: „Pár éve, az államtól átvett Szilágyi úti atlétikapálya és tornacsarnok, valamint az önkormányzat tulajdonában lévő egykori Duna Cipő-pálya, illetve a most megszerzett terület összességében jelentős sportfejlesztések helyszíne lesz az elkövetkezendő pár évben. Hajrá, Újpest!”


Béremelések a közszférában

Újpesten 1700 fő dolgozik az önkormányzatnál és intézményeinél. Ez év elejétől a minimálbér 111 ezerről 127 500 forintra, a garantált bérminimum 129 ezerről 161 ezer forintra emelkedett. A szociális területen a korábbi ágazati pótlékot és kiegészítő pótlékot január 1-jétől szociális ágazati összevont pótlékként kapják meg a munkavállalók. A felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők és az óvodákban dolgozó pedagógusok bére szeptembertől 10 százalékkal emelkedik. Nő a jövedelmük azoknak a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítőknek is, akik nem rendelkeznek pedagógus szakképzettséggel. Emellett az önkormányzat saját forrásból bérfejlesztést hajt végre a nevelést és oktatást nem közvetlenül segítő óvodai alkalmazottaknál is. Márciustól magasabb illetményt kapnak a polgármesteri hivatal köztisztviselői, amit a felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében további növekmény egészít ki.







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page