TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Vége a ridegtartásnak: már nem fagynak meg az áruk a piacon | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14833577 alkalommal 10372838 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Vége a ridegtartásnak: már nem fagynak meg az áruk a piacon

Átadták a vásárcsarnok fűtési rendszerét


Sok bosszúságot okozott az árusoknak, s persze a vásárlóknak is, hogy hidegebb időkben megfagytak a termékek az újpesti piacon. A fűthető vásárcsarnok jó ideig mégis csupán idea maradt. Bár az előző önkormányzat elkészíttette a tanulmányterveket, érdemi lépés a legutóbbi időkig nem történt. Most felgyorsultak az események, és másfél hónap alatt elkészült a korszerű fűtési rendszer.



Címkék:
Piac
Az átadásra január 25-én délután egy órakor került sor. Az eseményen megjelent Wintermantel Zsolt polgármester, és Molnár Szabolcs alpolgármester is.

Korábban is minden érintett tisztában volt azzal, hogy a vásárcsarnok nem maradhat fűtés nélkül, mert, ha a hőmérő higanyszála nulla fok alá szaladt, egyszerűen megfagyott a felhalmozott áru jelentős része. A megoldás magától értetődőnek tűnt: minimális fűtéssel elkerülhető a kár, ezért ki kell építeni a fűtési rendszert.

Az új városvezetés nagy lendülettel vágott bele a munkába, a 16 milliós beruházáshoz elkészíttették a kiviteli terveket, a hatóságok kiadták a különféle engedélyeket, és a kivitelezővel megkötötték a szerződést. A munkálatok karácsony előtt, december 15-én megkezdődtek.

Az átadásnál jelent volt a kivitelező is. Gyarmati Bertalan, a Good-Therm Kft. tulajdonosa lapunk érdeklődésére elmondta, úgy sikerült egy héttel korábban befejezni a munkálatokat, hogy a szakemberek éjt nappallá téve dolgoztak, és a hétvégék is munkával teltek. A próbaüzem alatt hatékonyan működött a fűtés gázsugárzó rendszere. Nem az volt a cél, hogy a csarnokban nyári meleg legyen, kettő és négy fok között kell tartani a hőfokot.

- Nagyon várták már a fűtést a kereskedők, a vásárlók, és én magam is – mondta a helyszínen Balogh Angéla, megbízott vezető-piacfelügyelő. –  Itt gyakorlatilag mínusz öt foknál még a káposztafélék is megfagytak. Az őstermelők is távol maradtak a piactól a téli hónapokban, ami a vásárlóknak és nekünk is nagy veszteség. Azt se feledjük, hogy ilyen körülmények között iszonyatos hátrányba kerültünk a multikkal szemben. Ez a csarnok 1972-től üzemel, ideje volt ezt a lépést megtenni. Tudom, nem volt egyszerű, nagyon örülünk, hogy sikerült megvalósítani a beruházást, és köszönjük az önkormányzatnak.

Az átadásra a külsőségeket mellőzve került sor. Wintermantel Zsolt polgármester és Molnár Szabolcs alpolgármester körbejárta a csarnokot, megnézték a szép árukat, elbeszélgettek a kereskedőkkel.

Ezután a leghidegebb időkben sem fagy meg a burgonya, a hagyma, a paprika, a paradicsom az újpesti piacon. A gáz hősugárzók épp annyi meleget adnak, amennyi szükséges.

Ádám Tamás









Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page