TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Ovisok a piacon | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14830276 alkalommal 10370001 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Elég szokatlan látvány a piacon egy nyüzsgő ovis csoport. Általában. De nem Újpesten! Az „Ovisok a piacon” program már hagyománnyá vált, és természetesen az új piacon is folytatódik majd.



Címkék:
Piac
Célegyenesben van az új piac, vásárcsarnok és kulturális rendezvényközpont építése. A hatszintes épület már teljesen szerkezetkész, az ezt jelképező bokrétaünnepet Újpest Önkormányzata április végén tartotta. Városunkban kiemelt szerepet kap a hagyományőrzés és a hagyományépítés, ezért az új piacon sem maradnak el a már megszokott és kedvelt programok. Ilyen például az ovisok rendszeres piaci sétája. Újpest Önkormányzatának „Ovisok a piacon” programja évekkel ezelőtt indult, az első „turnus” már általános iskolás. A rendhagyó kirándulás célja, hogy a piac ne csupán az idősebb korosztály közösségi tere legyen, de a gyerekek is megszeressék és élvezzék a közeget és a termelőktől való vásárlást.

– Az első csoport látogatása után nem is volt kérdés, hogy ez egy jó kezdeményezés, amit mindenképpen folytatni kell – mondja Práger Ferenc, az Újpest Piac- és Vásárcsarnok vezetője. – A gyerekek először a pékségbe mennek, ahol megmutatják nekik, hogyan készül a kenyér, sőt elkészíthetik saját péksüteményeiket is. Amíg a sütik sülnek, a gyerekek körbesétálnak a piacon, ismerkednek az árusokkal és kedvükre gyümölcsöket válogathatnak, amit aztán az óvodába visszaérve esznek meg. Nem kérdés, hogy az új piacon is folytatjuk majd ezt a hagyományt.

Domján Vivien







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page