TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Egyre látványosabb a változás | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14833087 alkalommal 10372407 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Egyre látványosabb a változás


A Szent István tér és a Piac minden újpestinek szívügye, legfőbb találkozási helye. Nem egészen két éve, 2015 novemberében kezdődött el az új Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építése. A változás pedig napról napra szembetűnőbb.



Címkék:
Piac
– A belső munkálatok a befejező szakaszhoz értek, a nagy épületgépészeti és elektromos berendezések (felvonók, mozgólépcsők, hűtő-fűtő szellőzőrendszer stb.) a helyükre kerültek, folyik a burkolás, festés, a lakatos szerkezetek elhelyezése – mondja Péhl Gábor projektmenedzser. – A homlokzat végső képe már szépen kirajzolódik. Az új épület mentén már az utcák is megújulnak, jelezve a befejezés közeledtét. A Károlyi István utcában az épület előtti járdát napokon belül átadják és a buszmegálló is visszakerül a régi helyére (a busz újra terelés nélkül közlekedik). A többi útépítési munkálatoknál is csak az utolsó simítások hiányoznak. A Vásárcsarnok oldalában, a Liszt Ferenc utca egyik felében néhány nap múlva már a szépen megújult burkolaton lehet közlekedni és a másik felében is elkezdődött már az útépítés. Folyamatban van és szeptember végére várhatóan lezárul az épület összes közmű csatlakozásának bekötése (áram, víz, csatorna, gáz internet).

A kivitelezéssel párhuzamosan folyik az üzletek bérbeadása is
Május végén lezárult az új piac és vásárcsarnok bérlőinek elsőkörös pályáztatása. A helyiségek 40 százaléka akkor el is kelt. A második kör június végéig tartott. Szeptember második felétől folyamatosan meghirdetésre kerülnek a még fennmaradó üzletek, az őstermelői asztalok és hűtőpultok bérbeadása pedig októberben kezdődik majd.

Különlegességek tárháza
Széles sajt-és húskínálat, pecsenyék és minden, ami igazán különleges. Az új vásárcsarnokban nyitja meg első bemutatóüzletét a Salty and Sweet Kft.
– Augusztusban írtuk alá a szerződést az Újpesti Vagyonkezelő Zrt-vel – mondja Radics Ottó, a cég ügyvezető igazgatója. – Mikor először láttam az új piac terveit, már akkor nagyon megfogott. Különleges, impozáns épület lesz, és úgy gondolom, hogy a prémiumkategóriás terméknek mindenképpen lesz helye. Különleges sajtokat, húsokat kínálunk majd. Rendszeresen tartani fogunk kóstolókat és hetente lesznek olyan termékeink, amikhez nagykereskedelmi áron juthatnak majd hozzá vásárlóink.


Színes és színvonalas kínálat

Az új vásárcsarnok az eddiginél is színvonalasabb kínálattal várja majd a vásárlókat. A Lipóti Pékség és a Cserpes Sajtműhely is bérleti szerződést írt alá az Újpesti Vagyonkezelő Zrt-vel. Többek között prémium tejtermékek és füstölt áruk, távol-keleti fűszerek és lottózó is lesz az új épületkomplexumban.


A régi piac ismert és kedvelt árusai közül is sokan ideális helyet találtak már az új piacon Lesz savanyúságos, magárus, édességbolt, pékáru üzlet, zöldséges, hentes, sőt lesz kínai vegyesbolt is.

D.V.
 







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page