TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Központban a parkolás | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14830503 alkalommal 10370195 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Központban a parkolás


Az új piac és kulturális rendezvényközpont építésével újra előtérbe kerültek a városunk központját érintő parkolási kérdések. Egymás hegyén-hátán parkolnak az autók Újpest utcáin, főleg a központban található részeken. A 3-as metró megállóinál, így az Újpest-Központban és a Városkapunál található környékén már reggel megtelnek a parkolók, ahonnan a sofőrök tömegközlekedéssel, főleg metróval utaznak tovább.



Címkék:
Piac
A P+R parkolók, azaz a „Park and Ride” lényege éppen ez, hogy letéve az autót, lehetőség van a város gépjárműforgalmának csökkentésére. A gondot főleg az agglomeráció közelsége, és az onnan érkezők egyre növekvő száma okozza. A kevés parkolóhely miatt így sokszor éppen az itt lakók nem jutnak parkolóhelyhez.

A problémát fokozza, hogy a piacra érkezők is a központban és a környező utcákban parkolnak, ami sokszor teljesen szabálytalan és kimondottan balesetveszélyes.

– Komoly gondot okoz a piac környékére jellemző szabálytalan parkolás – mondja Cserna Sándor az Önkormányzati Rendészet vezetője. – Nem győzünk intézkedni. Természetesen nem a büntetés a célunk, hanem, hogy megelőzzük a baleseteket. A vásárlók össze-vissza közlekednek a parkoló autók között. Egy kis figyelmetlenség és máris megvan a baj – hangsúlyozza Cserna Sándor.

A probléma megoldódni látszott, amikor 2016 augusztusában Újpest Önkormányzata kibővítette a Szent István téri fizetőparkoló-övezetet a keramitos parkolót határoló utcákra. A hangsúly azonban a „fizeztőparkolón” van, amit nem szívesen használnak az autósok. Legtöbbször (ahogy a képeken is látszik) az ingyenes rész annyira tömve van, hogy még a behajtani tilos tábla alatt is állnak, a keramitos parkoló pedig félig sincs. Az önkormányzat csak az autósok közreműködésével és együttműködésével tudja maradéktalanul orvosolni a helyzetet.

Közel a megoldás
Az új piac és kulturális rendezvényközpont elkészültével a parkolási problémák is minimalizálódnak. Az épületkomplexum alatti kétszintes mélygarázsban technológiai feltöltőterület, ehhez kapcsolódóan 15 db feltöltőállás, valamint 120 személygépjármű-parkoló áll majd rendelkezésre. Az áruszállító autók sem az utcáról, illetve a parkolóból veszik majd el a helyet. Ez persze nem azt jelenti, hogy a városba tartók nyugodtan P+R-nek használhatják majd a mélygarázst, így elvéve a helyet a vásárlóktól.







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page