TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Téli vitaminbombák | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14833787 alkalommal 10373031 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Téli vitaminbombák


Télen is figyeljünk a szervezetünk működéséhez szükséges vitaminok megfelelő bevitelére. A szezonális gyümölcsök sok ásványi anyagot, rostokat és antioxidánsokat tartalmaznak. A citrusfélék közül a citrom, a narancs és a mandarin szezonja a tél elejétől a tavasz végéig tart.



Címkék:
Piac
A friss gyümölcsök, zöldségek mindig is az Újpesti Piac védjegyei voltak, idén sincs ez másképp. A tél közeledtével narancs és mandarin illata csalogatja az embereket, megidézve már a karácsonyi hangulatot is. A piacon idén is szeretettel várják a vásárlókat az árusok, és így lesz ez jövőre is a hamarosan megnyíló új épületben, ahol mindent a megszokott minőségben vásárolhatnak majd meg az újpestiek.

Citrom
A citrus feltehetően négy ősi faj, a cedrát, a mandarin, a pomelo és a kínai papeda kereszteződésével keletkezett. A citromban rengeteg C-vitamin található, gyulladásgátló anyagok is fellelhetőek benne, és lúgosító hatása is ismert. A citromlét nemcsak limonádéként, de például marináláshoz, ecet helyett salátához is használható.

Narancs
Az édes narancs valószínűleg a pomelo és a mandarin keveredésével jött létre. Mára a narancs a világ egyik legkedveltebb gyümölcse lett. Nem csoda, hiszen sok C-vitamin található benne, illetve kalciumot, rostokat és gyulladásgátló anyagokat is tartalmaz.

Mandarin
Könnyen gerezdekre szedhető, érett gyümölcshús, édesebb, mint a többi citrusféle. A mandarinban nagy mennyiségű C-vitamin, kálium, kalcium, és magnézium is található.

Banán
Egy reggelit vagy vacsorát nyugodtan pótolhatunk egy banán elfogyasztásával. Ugyanis alacsony kalóriatartalma van, kálium- és rosttartalma jelentős, illetve segíti a belekben működő jó baktériumok fennmaradását.

Birsalma
C-vitamin- és rosttartalma miatt érdemes lenne nyersen enni, de sütve, főzve tökéletes társa a sült húsoknak. Azonban nem árt vigyázni, hogy ne együnk sokat belőle, ugyanis a cukortartalma elég magas.
 







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page