TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Vasárnapi ebéd újragondolva | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14703186 alkalommal 10260369 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Vasárnapi ebéd újragondolva


Húsleves, rántott hús, sültkrumpli, uborkasaláta, és persze némi desszert. Tipikus, de cseppet sem unalmas megkoronázása a hétnek. De ha mégis valami újdonságra vágyunk, akkor pillanatok alatt feldobhatjuk idényzöldségekkel és házi mártásokkal.Címkék:
Piac
Vasárnap reggel kényelmes ruhába és tornacipőbe bújtam, majd nyakamba vettem az új piacunkat. A rengeteg színes áru és az igazi piac illata annyira beszippantott, hogy nagyon nehezen tudtam csak arra koncentrálni, mi is kell az ebédhez. Majdnem az összes boltnál és standnál elidőztem és a legtöbb helyen vettem valamit. De hát ki bírta volna ki? Mindenhol volt valami kihagyhatatlan. Egy piacon az ember mindig azt érzi, hogy szinte a kertből vásárol. A leveshús,a zöldség, a tészta és a tarja mellett természetesen még két szatyornyi finomsággal tértem haza. Nosztalgia kifli reggelire, házivaj, felvágott, na meg egy kis töpörtyű és persze sajt meg tej. De nyilván csak az íze miatt…Elvégre reggeli nélkül nem lehet nekiállni az ebédnek.

Gondold újra!

Ha már úgyis több kilónyi friss zöldséget vettem, akkor a megszokott ubisali helyett a koktélparadicsomos rukkola saláta méltó kísérője lehet a friss, ropogós rántott húsnak. Amíg lassan forr a leves – amin vétek lenne bármit is újítani -, addig bepanírozom a húst, természetesen termelőtől vett tojásba és házimorzsába. A forró krumplin már olvad a házivaj és a tengerisó, amíg elkészítem a cseppet sem ördöngős, de annál finomabb petrezselymes tartármártást, így, aki Istentől elrugaszkodott dolognak tartja a salátaevést, az sem panaszkodhat.

Sütni szeretek, csak nem kifejezetten tudok. Így a család nagy örömére egy ideje már nem is kísérletezek vele. De azért nem maradhat ki a menüből. A piacon vásárolt rétesnek úgysincs párja.

DVKapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page