TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Egy falat Itália karácsonyra | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14935511 alkalommal 10463487 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Egy falat Itália karácsonyra


Néha nem árt valami könnyebbel csillapítani az éhségünket, hogy a gyomrunknak is legyen ideje feldolgozni az ünnepi menüket.



Címkék:
Piac
Kár lenne tagadni, az ünnepek általában nem a diétázásról szólnak. Ki is tudna ellenállni egy ropogós kacsasültnek, egy tál friss halászlének, vagy annak a rengeteg féle süteménynek, amit a család „sütifelelőse” az asztalra varázsolt?
Félreértés ne essék, nem akarunk lebeszélni senkit a remek ételekről, a következő tésztarecept viszont garantáltan finom, könnyű, laktató és egyszerűen elkészíthető, és alkalmat ad arra, hogy körülnézzünk a Centróban.

Hozzávalók (2főre):
  • 250g spagettitészta
  • 4db paradicsom
  • 200ml paradicsompüré
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • őrölt chili
  • friss bazsalikom
  • 3-5dkg parmezán





Elkészítés:
Öntsünk egy kevés olívaolajat a serpenyőbe, és dobjuk bele a vékonyra vágott fokhagymát. Ahogy kezd színe lenni, hozzáadhatjuk a kockára vágott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Lehetünk bátrabbak fűszerezés közben, mert a só és a bors rendkívül jól kihozza a paradicsom édeskés, friss ízét.
Lassú kavargatás közben várjuk meg még a zöldség összeesik, majd egy villa segítségével szedjük ki a serpenyőből a héját. Ezután hozzáönthetjük a paradicsompürét, és ha szükséges, egy kevés olívaolajjal hígíthatjuk a szószt. Közben a forrásban lévő vízbe beletesszük a spagettit, majd nagyjából 2-3 perc után leszűrjük és összeborítjuk a paradicsomos raguval.
Szórunk rá egy kevés tört chilit, majd tálalás után néhány levél bazsalikommal díszítjük, és egy kevés parmezánt reszelünk a tetejére.







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page