TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Klimatizált szakrendelő | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14830503 alkalommal 10370195 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Klimatizált szakrendelő


Az elmúlt években az Önkormányzat kivételes figyelmet fordított az Újpesti Szakrendelő külső-belső felújítására és energetikai korszerűsítésére.



Címkék:
SZTK
2014-ben a Rendelőintézet tetejére napelemes rendszert telepítettek, amely a lapos tető előnyeit kihasználva csökkenti a rendelő éves villamosenergia-fogyasztását, és mérsékeli az épület károsanyag-kibocsátását, ezáltal a környezetre jutó terhelést.

Az Egészséges Budapest Program keretében hamarosan egy újabb fejlesztés valósulhat meg a Rendelőintézetben, az épület klimatizálása. Erről dr. Kupper Andrást, a Rendelőintézet ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

– Van egy állandó energetikai problémánk, mégpedig az, hogy az épület déli oldala folyamatosan ki van téve a napsütésnek, ezáltal a szakrendelő beltere felmelegszik. Most az Egészséges Budapest Program keretében lesz lehetőségünk arra, hogy megoldjuk az épület hűtését, mégpedig az intézet tetejére telepített napelemek segítségével, amelyek nyáron jelentős mennyiségű energiatöbbletet termelnek. Ezt az energiatöbbletet fogjuk felhasználni a klimatizálására, magyarán a saját magunk által termelt energiával fogjuk hűteni a rendelőintézetet. Ennek a projektnek jelenleg a műszaki terveztetése zajlik, bízom benne, hogy a következő évben a nyári meleg már nem fogja megzavarni sem a betegeket, sem az itt dolgozó kollégákat.







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page