TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Rémhír a piac bezárása | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14828290 alkalommal 10368274 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Rémhír a piac bezárása


Vaskos valótlanságokkal teli cikk jelent meg az Újpesti Hírek című portálon. A „UH Blogmester” néven – vagyis névtelenül – jegyzett írás szerint a város új vezetése a piac bezárását tervezi. A bombasztikusan hangzó „hírnek” mi is utánajártunk, s kiderült, egy árva szó nem igaz belőle.



Címkék:
Piac

Érdeklődésünkre az UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt, illetve az Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. azt a tájékoztatást adta, hogy „a piac természetesen a jövőben is folyamatosan, az eddig megszokott és megkedvelt nyitvatartás mellett működik".

A földszinti piactér padlóburkolati hibáinak javítását teljes körű nyitvatartás mellett kivitelezik, oly módon, hogy a szükséges munkálatok a vásárlóközönséget nem, vagy minél kisebb mértékben érintsék. 

Hozzáteszik, az a cikkben megfogalmazott állítás sem állja meg a helyét, hogy a Szakértői Testület által megítélt 70 milliós garanciális kártérítés kizárólag a hibás padlóburkolat javítására szolgál. Ezzel szemben a tény az, hogy a műszaki átadáson, illetve az azt követő időkben a műszaki ellenőrök, illetve az épületüzemeltető több mint 200(!) hibát tártak fel és jeleztek a kivitelező felé, melyek kijavítására a megítélt kártérítés önmagában nem elegendő. Ezért az UV Zrt., mint tulajdonos a még nyitott 30 millió Ft értékű bankgaranciára is benyújtja az igényét. 

Az Újpesti Hírek névtelen szerzője szerint „már korábban is számos jel mutatott” a piac bezárására, például az is, hogy megszűntették az Újpesti Piac magazint. A két önkormányzati cég tájékoztatása szerint a kiadvány a magas megjelenési költségek miatt nem jelenik meg a jövőben. „Csak az objektív tájékoztatás végett jegyezzük meg, hogy az eddigi kiadvány évi 36 millió Ft-ba került, és a szerződés szerint közel valamennyi újpesti háztartásba el kellett volna jutnia minden hónapban. Tömeges lakossági visszajelzések bizonyítják, hogy ez igen gyakran nem történt meg” – írják. 

Az Újpesti Hírek cikke szerint az is a közelgő bezárást jelezné, hogy „az Újpesti Naplóból is száműzték a piac akciós hirdetéseit". Ehhez képest a legutóbbi, január 23-i Újpesti Napló olvasói egy egész oldalon tájékozódhatnak a piac árusainak aktuális akcióiról. Ez a jövőben is így lesz. 

A hírek, akciók ezentúl a piac megújuló és – a korábbi, rendszertelen frissítéssel szemben – rendszeres, heti frissítésű Facebook-oldalán lesznek elérhetőek, illetve az eddiginél nagyobb szerepet szánnak az épületben kihelyezésre kerülő közvetlen tájékoztató, és reklámanyagoknak is.

Az Újpesti Hírek minden valóságalapot nélkülöző cikke így zárul: „Hiába, régi igazság: a gyűlölet mindig ostoba." Ez kétségtelenül igaz. S hozzátehetnénk: hazug is. 

(BG)







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page