TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Közeleg a tél, így segíthetünk a hajléktalanokon | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14751164 alkalommal 10301934 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Közeleg a tél, így segíthetünk a hajléktalanokon


Hamarosan beállnak a valódi hidegek, az önkormányzat kéri az újpestieket, hogy figyeljenek a fedélnélküliekre.Bár az idei tél egyelőre nem mutatta ki farkasfogait, de ahogy egyre lejjebb és lejjebb kúszik az átlag hőmérséklet, ismét előtérbe kerül az a kérdés, hogyan lehetne segíteni ebben a helyzetben a legelesettebbeken: hajléktalan honfitársainkon.

Kanász-Nagy Máté, Újpest népjóléti alpolgármestere fontosnak tartotta, felhívni a figyelmet a kijárási tilalom által is súlyosbított problémára. Emlékeztette a kerületben élőket, hogyha valaki bajban lévő hajléktalant lát, tud hová fordulni.

A hajléktalanok lakossági támogatására Budapesten és Pest megyében a Regionális Diszpécser Szolgálat áll rendelkezésre, melynek elérhetősége:
+36 1 338 4186
Segítségnyújtásra akkor van szükség, ha valakiről tudjuk, hogy az utcára kerülés fenyegeti, ha a hajléktalan ember veszélyben van, segítséget kér, vagy a szokottól eltérően viselkedik.Ha valaki felhívja a szolgálat munkatársait, közölnie kell, hogy pontosan hol kell segíteni, milyen típusú segítségre van szükség, meg kell adni a segítségre szoruló személy leírását, hogy van-e vele állat, el tudja-e mondani, mire van szüksége.

A bejelentőnek meg kell adnia a nevét és telefonszámát, és meg kell várnia, hogy a diszpécser pontosan egyeztesse vele a részleteket.

Ha a hajléktalan sürgős egészségügyi ellátásra szorul, életveszélyes állapotban van, megsérült, fájdalmai vannak, ön- és közveszélyes módon viselkedik, esetleg szülni készül, akkor mentőt kell hívni hozzá a 112-es segélyhívó számon.

A teendők részletesebb leírása ITT olvasható.Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page