TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Már nem ügyeletes patika az Árpád úti gyógyszertár | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14830499 alkalommal 10370192 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Már nem ügyeletes patika az Árpád úti gyógyszertár


Megszűnt a gyógyszertári ügyelet az Árpád úton, helyette az Attila utcába mehet az, akinek éjszaka sürgősen orvosságra van szüksége.



A változtatás rendszerszintű problémákra világít rá.

Nem érdemes az Árpád úti patikához mennie annak, akinek az éjszaka közepén gyógyszerre van szüksége. Biczó Ágota szakgyógyszerészhez és csapatához hat éven keresztül járhattak a betegek az éjszakai órákban is. A gyógyszertár maga indítványozta az ügyeletük megszüntetését. A kérésre a tiszti szakgyógyszerész is rábólintott. A patikák önkéntes alapon vállalják az éjszakai szolgálatot, lényegében semmilyen előírás nincs, ami kötelezné a gyógyszertárt arra, hogy nyitva legyen az éjszaka folyamán. És nemcsak kötelező szabályozás nincs, hanem szakember sem.

- Azt tudni kell, hogy ahogy, mint nagyon sok más szektort, a gyógyszerellátást, a lakossági gyógyszerellátás szektorát is nagyon komolyan szorítják a HR-problémák, tehát nagyon kevés gyógyszerész, illetve egészségügyi szakember van a rendszerben, ami nagyon komoly logisztikai problémákat ad a gyógyszertáraknak, amelyek ügyeletet látnak el: hiszen gyógyszerésznek mindig lennie kell a gyógyszertárban - mondta lapunknak Biczó Ágota.

 
Újpesti 0-24 Gyógyszertár - fotó: Várai Mihály

Nem marad ugyanakkor éjjel is nyitva tartó gyógyszertár nélkül a város. Az Újpesti 0-24 Gyógyszertár ugyanis ellátja azt a feladatot, amelyet az eddig ügyeleti rendben működő, ám ezt a szolgáltatást már nem vállaló Árpád úti üzlet. Mivel azonban az Újpesti 0-24 Gyógyszertár hivatalosan nem ügyelet, „csak” az év 365 napján folyamatosan, éjjel-nappal nyitva van, a kasszánál nem számolnak fel ügyeleti díjat.

Még mielőtt mindenki a szívéhez kapna, hogy Káposztásmegyertől húsz percre van a legközelebbi patika, jó hír lehet, hogy a tiszti főgyógyszerész reményekkel tekint a jövőbe. Már kész tervek vannak arra, hogyan lehetne szabályozni a gyógyszertárak nyitvatartását. El Koulali Zakariás az Újpest Médiának arról beszélt: tervben van egy olyan szabályozás, amely a lakosságszámhoz igazítaná a rendszert, továbbá felmérnék a távolságokat, és az orvosi ügyeletekkel is összehangolnák az ellátást.

- Dolgozunk az ügyeleti szabályozás újraalkotásán,illetve finomhangolásán, ez egy régi szabályozás. Két éve elkezdtük a szabályozás megújítását célzó munkát, nagyon sok egyeztetésen túl vagyunk. Jelenleg egy mérföldkőnél járunk, amikor egy konkrét elképzelés megszületett, tehát bizonyos mértékben körzeteket alakítanánk ki, amit egyértelműen szükségesnek tartunk. Ennek valamilyen módon összhangban kell lennie az orvosi ügyeleti szolgáltatással is, tehát a gyógyszertári ügyeleti szolgáltatásnak mindenképp figyelembe kell vennie az egyéb egészségügyi ügyeleti ellátásokat is - mondta a főgyógyszerész lapunk kérdésére.

Az Attila utca 12-18., B épület földszint 4. alatt lévő patika tavaly március óta működik éjjel-nappali munkarendben, idén januártól maradtak egyedül éjszaka is nyitvatartó gyógyszertárként a kerületben.







Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page