TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Megérkezhet a XXI. századba az újpesti szakrendelő | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14879587 alkalommal 10413541 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megérkezhet a XXI. századba az újpesti szakrendelő


Az önkormányzat sokrétű programmal látott neki a szakrendelőben elindult fejlesztések kiegészítéséhez, a tavalyi év a járvány ellenére is a fejlődés éve volt.Címkék:
SZTK
Bár a koronavírus és a kormányzati elvonások miatt nehéz időszakon van túl az intézmény, Kanász-Nagy Máté szerint az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet számára így is a fejlődés éve volt 2020. A népjóléti alpolgármester lapunk megkeresésére elmondta, hogy az önkormányzat sokrétű programmal látott neki a szakrendelőben elindult fejlesztések kiegészítéséhez.

Februárban megújult az intézmény honlapja és bevezették az online időpontfoglalást. Márciustól a szakrendelő egy korszerűbb medikai szoftvert használ, illetve kihelyeztek két automata ügyfélfogadó oszlopot. Ezek gyorsabbá és átláthatóbbá tették a betegadminisztrációt; ezzel együtt pedig a járványhelyzetben biztonságosabbá vált az intézet felkeresése. – A radiológián áprilisban kezdődött a távleletezés, így augusztusra megszűnt a várólista az ultrahang és mammográfiai vizsgálatoknál. Pedig 2019 végén ez összesen még 1124 főt érintett – hangsúlyozta az alpolgármester, hozzátéve, hogy más rendeléseken is látványosan csökkent a várakozási idő.

Korszerű eszközök

Az orvosi eszközparkot is folyamatosan modernizálták az elmúlt év során. A gasztroenterológia a gyomorfertőzéseket kimutató Heliprobe elnevezésű készülékkel, egy kolonoszkóppal és cryo gyorsfagyasztásos érzéstelenítővel gazdagodott. A gyermekrendelő számára megkezdődött egy vénaszkenner és egy ultrahang diagnosztikai berendezés beszerzése. Az elektroterápiára masszázs ágy és ultrahang-terápiás készülék kerül. Az általános sebészet munkáját motoros szívó készülék; a kardiológiáét a vérnyomást azonnal kiértékelő berendezés segíti. Egy új OTC berendezés pedig fájdalommentes módon tesz lehetővé komplex szemészeti vizsgálatokat.

Befejeződött a kerület előző vezetése által kezdeményezett klimatizáció is, amelynek keretében, újdonságként több terembe levegőtisztító berendezés is került.

Járványhoz alkalmazkodva

A járvány miatt az újpesti szakrendelőben hoztak létre elsőként kockázatbecslő pontot, és itt is bevezették a távkonzultációt, a digitális gyógytornát és a telefonos pszichológiai tanácsadást. – A tavaszi tapasztalatok alapján 11 osztály kapott laptopot, amelyekkel az orvosok Skype-on is tudnak rendelni – tette hozzá a városatya.

Azon túl, hogy a rendelő munkatársai kaptak influenza és koronavírus elleni oltást, ősszel elégedettség-felmérést is végeztek a körükben, hogy a munkakörülményeket minél jobban az igényekhez igazíthassák és segíthessék mentális és fizikai egészségük megőrzését. Ezen felül melegétel-utalványt is kapnak, illetve rekreációs edzésre is lehetőségük van.

Folytatódó beruházások

Az épület hetedik emeletének fejlesztése is folytatódik, amelyre a korábbi vezetés pályázott. Az alpolgármester reméli, hogy egy éven belül egy európai színvonalú mozgáscentrumot adhatnak át az újpestieknek. 2022-ben pedig légzés-rehabilitációval bővül a tüdőgyógyászat.

Kanász-Nagy Máté azt is elárulta, hogy a 2021-es Egészséges Budapest Program keretében várhatóan megújul a mentálhigiénés gondozó Nyár utcai épülete, újabb műszerek beszerzése és informatikai fejlesztések várhatók. Emellett kiemelt cél a jelenlegi, kiváló csapat megtartása és további kollégák Újpestre csábítása is, emelte ki az alpolgármester.Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page