TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Változik a parkolás | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videó



Mostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti Találkozások



Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Főépítészi Iroda dokumentumai



Főépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14820787 alkalommal 10361793 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Változik a parkolás


A vásárlók érdekét szolgálják az új szabályok



Címkék:
Piac
Új parkolási rend lépett életbe a Piac és Vásárcsarnok környékén, a vásárolók minél jobb kiszolgálása érdekében. Összefoglaljuk a legfontosabb változásokat.

Az új forgalmi rend tervezésekor alapvető cél volt, hogy a piac üzemelését a terület adottságaihoz mérten a legjobb megoldásokkal biztosítsák. Ennek megfelelően a piac működéséhez szükséges rakodási területeket a csarnokok mögötti útszakaszokon jelölték ki, míg a vásárlók részére a parkolást a központi parkolóban biztosítják. Az új szabályok célja, hogy a piacot a vásárlók könnyen és biztonságosan tudják megközelíteni, a kereskedők pedig minél könnyebben tudják megoldani az áruk beszállítását. A polgármesteri hivatal kér minden újpestit, hogy figyeljen a megváltozott szabályokra.

Vásárlóknak ingyenes

A piaci vásárlók számára a korábbiakhoz képest nem jelentenek szigorítást az új szabályok. A központi, vásárlói parkolóban fizetni kell a parkolásért, de a piacra vásárlási szándékkal érkezők továbbra is kedvezményt kapnak. A vásárlóknak a parkolás 1 óra időtartamig ingyenes, ezen felül további 1 óra parkolás ingyenes abban az esetben, ha az autós bemutat a kijáratnál egy a parkolás ideje alatt történt piaci vásárlást igazoló blokkot. Vagyis a piacra igyekvők továbbra is ingyenesen vehetik igénybe a parkolót. Azoknak az autósoknak, akik nem a piacra érkezetek vásárolni, csak 1 óra ingyenes parkolás biztosított. Az ingyenes időszakon túli parkolási díj minden további esetben megkezdett óránként 200 Ft. Hétvégén péntek déltől hétfő reggel 8-ig a parkolás mindenkinek ingyenes.

Rakodási övezetek

Legfontosabb változások egyike, hogy a Nagycsarnok és a Virágpiac mögötti útszakaszon rakodási övezet jött létre. A piac oldalán végig jelzőtáblák mutatják, hogy ezen az útszakaszon csak teherautók várakozhatnak, kizárólag rakodási céllal. Amint befejezték a rakodást, a területet el kell hagyniuk. Így biztosítható, hogy a piacra történő beszállítás folyamatos legyen. Ugyanez a rendszer lép életbe a Károlyi István utcában a Kiscsarnok mögötti útszakaszon, ahol szintén biztosított a kereskedők részére árut szállító teherautók megállása. Ezekben a kiemelt rakodási övezetekben az említett szabályok 05 és 18 óra között érvényesek.

Templom környéke

A tér és a piac adottságai miatt még egy rakodási lehetőség biztosítására volt szükség. A templom főbejárata előtti területen a gyalogosok, a vásárlók, és a templomba érkezők érdekében szigorúbb szabályok érvényesek. A templom előtti területre csak 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó járművekkel lehet behajtani rakodási céllal. Ennek időtartama a 05 - 10 óra közötti időszak. A többi napszakban erre az útszakaszra csak engedéllyel lehet majd behajtani. Az engedélyeket a Polgármesteri Hivatal adja ki. Ezzel egy időben minden korábban kiadott engedély érvényét veszti.

Gyalogosok védelme

A vásárlók és a gyalogosok védelmét szolgálja az a változás is, amely teljesen megtiltja a gépjárművel történő behajtást a Kispiac bejárata előtti járdára. Itt korábban több esetben teherautók rakodtak, akadályozva a gyalogos forgalmat, és rongálva a burkolatot.

Autósok biztonsága

A Virágcsarnok mögötti éles kanyarban terelővonalat festettek fel, ezzel is segítve az autósokat a biztonságos kanyarodásban. Ugyanitt korábban meg lehetett állni, de a parkoló autók akadályozták a kanyar beláthatóságát és a biztonságos közlekedést.








Kapcsolatok

































EU Cookie Law warning message demo page