TÁJÉKOZTATÁS: ezen oldalon található archív információkat jogszabályi előírás alapján meg kell tartani.


A hatályos honlap ezen a linken érhető el: https://ujpest.hu
Megszigorítják az ellenőrzéseket a piacnál | Újpest
Köszöntöm Újpest honlapján!
Déri Tibor
Déri Tibor, Újpest polgármestere

Ajánlott videóMostantól Újpest TV vagyunk! Együtt Önökkel!

Az Újpest TV legfrissebb adása...

Újpesti TalálkozásokVároskalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokFőépítészi Iroda dokumentumaiFőépítészi Iroda elérhetősége
Az oldalt 14704586 alkalommal 10261557 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megszigorítják az ellenőrzéseket a piacnál

Először csak figyelmeztetnek


Fél éve új forgalmi rend lépett életbe az újpesti piac környékén, amelyet kedvezően fogadtak a közlekedők. Most, a karácsony közeledtével, a vásár idején, a megnövekedett forgalom magával hozott egy kellemetlen jelenséget: egyre többen szabálytalankodnak.Címkék:
Piac
A piac működéséhez szükséges rakodási területeket a csarnokok mögötti útszakaszokon jelölték ki, míg a vásárlók részére a parkolást a központi parkolóban biztosítják, amely egy óra időtartamig ingyenes. A legfontosabb változások egyike, hogy a Nagycsarnok és a Virágpiac mögötti útszakaszon rakodási övezet jött létre. A piac oldalán végig jelzőtáblák mutatják, hogy ezen az útszakaszon csak teherautók várakozhatnak, kizárólag rakodási céllal. Ugyanez a rendszer lépett életbe a Kiscsarnok mögötti útszakaszon.

A forgalmi rend változás kedvező fogadtatásra talált a lakosság körében, jobb lett a piac megközelítése, könnyebbé vált az árufeltöltés, és számtalan egyéb előny származott az átszabásból.

A legtöbben alkalmazkodtak az új rendhez, persze akadtak és akadnak szabálysértők, őket a közterület-felügyelők figyelmeztették, csak végső esetben büntették. A humánus bánásmód alkalmazását kérte a polgármester is.

Így működött ez mostanáig, azonban egyre több bejelentés érkezik a közterület-felügyelőkhöz, ami arra készteti őket, hogy megszigorítsák az ellenőrzéseket. Egyúttal mindenkit arra kérnek, hogy a rend és a piac zavartalan működése érdekében tartsák be a szabályokat.

Á.T.
 
 

Kapcsolatok

EU Cookie Law warning message demo page